41 találat az Indexről, és a környékéről.
Több tényező játszik szerepet a zöldség termésének csökkenésében.
A krémes, selymes borsóleves a mentától még üdébbé válik.
A zöldborsós rizottó lágy, krémes lesz, ha főzés közben gondoskodsz a folyadék pótlásáról.
Kedvenc zöldségünkből Európa legnagyobb termelői vagyunk, most mégis veszélybe került a hazai termés utánpótlása.
2023. december 26., 06:16
Némely zöldségnek a tárolási módok előnyére válnak. Ha ilyen formában eszed telente, sokkal több vitaminhoz jutsz.
2023. december 22., 10:36
Ezt a serpenyős, sült zöldségköretet sokféle hozzávalóból készítheted: ebbe a változatba brokkoli, zöldbab és borsó kerül.
A tartalmas mentás zöldborsóragu gyorsan elkészül, és sokkal különlegesebb egy főzeléknél.
2023. augusztus 20., 08:08
Tedd nyáriassá a pörköltet, dobd fel borsóval! Csirkéből egy órán belül elkészül.
2022. december 10., 19:56
Ez a gyorsan növekedő egynyári növény akár a fogyókúra során is hasznos élelmiszer lehet.
2021. november 10., 09:24
A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!
Pierre elment egy helyre, ahol sokféle sört csapolnak, de pechjére húsra vágyott.
Ha érdekel, mik az idei nyertesek, fusd át recept-összeállításunkat, mert egy csomó isteni recept van a heti kedvenceink között.
Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.
Próbáltad már a feta-borsó-párosítást? Tésztára feltétként is tökéletesek együtt.
A sütőben pirított tésztánál kevés finomabb egytálételt találni. Készítsd el borsós, sonkás változatban is!
Ennél jobban nem is kezdődhetne az ebéd! Készíts a tavasz friss zöldségeiből finom, tárkonnyal megbolondított levest!
Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.
A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.
A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.
A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.
A friss tavaszi zöldségek és a tészta találkozásából csak valami igazán jó dolog sülhet ki.
A borsókrémleves édeskés íze mellett tökéletes néhány kocka hagyományos eljárással készült füstölt sonka, és ha még pár kalácsszelet is akad, abból is piríts mellé a tökéletes végeredményért.
A változatosan elkészíthető, mindenféle földi jóval gazdagított rizottó nem száraz, nem ragad le, és nem ázik szét.
A hüvelyes zöldségek magas rost-, fehérje- és ásványianyag-tartalmuk révén a tudatos, egészséges étrend részei lehetnek.
Ez a tészta azon túl, hogy finom és laktató, akár munka után is összedobható, ráadásul mirelit borsó is tökéletes hozzá.
Bolti gnocchiból villámgyorsan ínycsiklandó, laktató ebédet készíthetsz. Amíg a tészta megfő, a szósszal is végzel.
Igazi, gazdag tavaszi fogás ez, ami tökéletesen kivált egy könnyű vacsorát, ha épp nem terhelnéd túl a gyomrod.
A híres Alfredo-csirkéből soha nem tudsz eleget készíteni. Ha a húst fokhagymás vajban sütöd meg, fenséges lesz.
A nyár kedvenc zöldségei kerülnek ebbe a tartalmas, húsgombócos zöldséglevesbe.
A zsenge zöldségekből készülő fetás saláta tele van vitaminnal. Az olívás, fokhagymás öntet pedig még karakteresebbé teszi.
A zamatos, egészséges zöldsborsópestót sokféleképpen felhasználhatod, tésztára, húsokhoz, szendvicshez is kiváló.
A spárgás-borsós tészta üde, zöld színével és csodás ízével az időszak nagy kedvence lehet.
A zsenge, tavaszi zöldségek a főszereplői ennek a zamatos, színes tésztának.
A tészta és a friss, roppanós zöldségek együtt mindig nyerőnek bizonyulnak. Ha parmezánnal is megbolondítod, egyenesen ínyenc fogást tehetsz az asztalra.
Tavasszal a hagyományos húslevesnél is jobban esik a selymes, zamatos zöldségleves. Tökéletes nyitánya a hétvégi, közös ebédnek is.
A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.
A zöldborsó hasznos tápanyagokban gazdag, és sokféleképp elkészíthető.
A friss, üde borsókrémleves extra gyorsan elkészül, és ilyen formában a gyerekek is szívesebben megeszik.
Ha télen zöldséges ételekre vágysz, dobj össze gyorsan egy lábos főzeléket! Ha van a fagyasztódban borsó, azt vedd elő!
2019. december 11., 10:36
Az egyszerű, gyorsan összedobható franciasaláta remek köret lehet a rántott hal vagy a különféle sültek mellé.