Jó okunk van rá, hogy kínok közepette elviseljük a mérgüket.
Benne van a génjeiben a paprika csipősségét is okozó kapszaicin kódja, ezt szeretnék bekapcsolni.
2017. december 30., 07:21
Vajon milyen evolúciós előnnyel jár a csili számára, hogy olyan erős, hogy leolvad az ember arca tőle?
És miért hűsít a menta? A válasz a bőrben, néhány receptor működésében és a növények evolúciójában keresendő.
2015. augusztus 7., 11:44
Legalábbis egy kínai kutatás résztvevői közül nagyobb eséllyel éltek tovább, akik csípőset ettek.
Az egyik válasz, hogy azért, mert ennyi eszünk van. A másik, hogy utólag azért mégis csak jó lesz.
Kitört a fegyverkezési verseny a csípőspaprika-nemesítők között. A jó magyar cseresznyepaprika sehol nincs, de egymillió Scoville-egység felett már úgyis mindegy.
Az idegsejtekből ki kell venni a megfelelő receptort, és többé nem érez fájdalmat a kísérleti állat.