21 találat az Indexről, és a környékéről.
Egy új tanulmány szerint mikrorészecskék milliárdjai kerülhetnek a műanyag edényekből a bennük lévő ételbe, amikor azokat mikrózzák az emberek.
2024. szeptember 10., 10:50
Egészségre ártalmas lehet, ha így mikrózod az ételt!
2024. augusztus 24., 17:30
Egyes ételek akár mérgezőek is lehetnek, illetve súlyos betegséget okozhatnak.
2024. augusztus 5., 08:10
Ezt soha ne csináld, mielőtt beraknád az éltelt a mikróba.
Itt van egy zseniális módszer, amivel a másnapos pizza épp olyan friss és ropogós lesz, mint a sütőből kivéve.
2023. december 29., 10:46
A karácsonyi lakoma után megmaradt finomságokat sajnos nem lehet a végtelenségig tárolni, sőt, még az sem mindegy, hogy mikor kerülnek a hűtőbe.
Egyre hűvösebb van hazánkban, ezért aktuális a kérdés: indulás előtt érdemes melegíteni az autót vagy sem?
2022. november 28., 08:20
Ha olyasmi kerül a tűzre, aminek nem lenne szabad, káros anyagok szabadulnak fel.
2022. november 14., 10:06
Sokan tapasztalhatják a problémát, mely fontos jelzésértékkel bír.
Egyes ételeket és tárgyakat nem szabad a mikróba tenni, mert nincsenek kibékülve a mikrohullámokkal.
A bojlert időről időre ki kell takarítani, hogy ne fogyasszon sokat működés közben.
A főtt rizs több veszélyt tartogat, mint sokan hinnék: fontos megfelelően melegíteni és hűteni.
Ha marad délről egy kis rizs, amit a hűtőben tartottál, semmi okod arra, hogy kidobd, csak arra érdemes figyelned, hogy a legtökéletesebben melegítsd.
Több káros hatása is ismert, ugyanakkor léteznek kiváló alternatív megoldások.
2021. december 26., 11:20
A melegítés után nem az igazi a maradékok íze? Segítünk, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőlük.
2020. december 27., 07:20
Kényes fogás az olajban sült krumpli, ami talán csak frissen, melegen, jól megsózva finom. Gondoltuk eddig.
A Harvard professzora válaszol a kérdésre.
2020. augusztus 5., 13:37
A hatékonyságát kifogásolják, de rögtön kitaláltak egy megoldást.
Örülhetnek azok, akik mindig is vágytak egy olyan tesztre, amiben arra keresik a választ, hogy lesz a pizza élvezeti értéke melegítés után is a régi.
Mitől lesz annyira kegyetlenül keserű? És lehet valamit ellene tenni?
Francia kutatók egy órán át melegítették 60 fokon, de így is tudta magát reprodukálni.