Ez a természetes ízfokozó több ételben megvan, mint gondolnád
Manapság már szinte mindenki hallott az umamiról. De az nem biztos, hogy tudjuk, milyen is ez az íz, és miért jó, ha az ételeinkbe kerül.
Manapság már szinte mindenki hallott az umamiról. De az nem biztos, hogy tudjuk, milyen is ez az íz, és miért jó, ha az ételeinkbe kerül.
Hihetünk a szóbeszédnek, miszerint ártalmas az egészségünkre az egyik legnépszerűbb ízfokozó adalékanyag?
Mi a fene az az ízfokozó, hogyan fokozza az ízeket, és ha az élelmiszeripar tényleg MSG-vel mérgezi a világot, akkor miért nem fáj a feje mindenkinek Ázsiában, ahol ezer éve ezzel főznek? Amit tudni akart a rettegett nátrium-glutamátról, de sosem merte megkérdezni.
Gyakorlatilag folyamatosan mérgezed magad vele, ha eszed.
Gyakorlatilag folyamatosan mérgezed magad vele, ha eszed.
Jobb, ha nem veszed meg, ha ez is szerepel az összetevők között.
Jobb, ha nem veszed meg, ha ez is szerepel az összetevők között.