Index Vakbarát Hírportál

Keresés

150 találat az Indexről, és 36 a környékéről.

2018. október 4., 18:55

Kösz szépen, ez nekem már megvolt

Rajk László az Oscar-díjas Saul fia után a Napszálltában is együtt dolgozott Nemes Jeles Lászlóval. Ő volt a Diák-Oscart nyert Ostrom látványtervezője és dolgozott a Mentőexpedícióban Ridley Scott mellett. Arról is beszélt, hogy miért érzi úgy, hogy a Kádár-rendszer után másodszor is marginalizálódott építészként. Szóba került apja, az 1949-ben kivégzett Rajk László is.

2018. szeptember 30., 20:06

Egész életemben rohantam volna az Oscar-díj után

Bemutatták az első filmjével minden díjat elnyerő Nemes Jeles László új filmjét, a Napszálltát. Interjú A Gyűrűk Uráról, robotokról, Steven Spielbergről és az egész múlt századról.

2018. július 3., 10:42

Ennek a százezer gyereknek sírja sincsen

A szisztematikusan meggyilkolt gyerekekről a legnehezebb beszélni, de az Oscar-díjas Saul fia alkotói és partnereik felkutatnák a holokauszt temetetlen gyerekáldozatait. Interjú az alvilág mélyéről.

2016. április 9., 08:53

Megtudtuk, miről szól a Saul fia

Nemes Jeles László rettegett, Erdély Mátyás operatőrt csak a nadrágszíja tartotta, Röhrig Géza elképesztően evett. Áprilisban DVD-n és bluray-en is megjelenik a Saul fia, rendezői kommentárral.

2016. március 5., 10:23

Sem elfelejteni, sem beleőrülni nem szabad

Melyik rab készített fotókat az auschwitzi halálgyárról? Hány nap kellett Saul lépteinek szinkronjához? Milyen rekordot döntött meg Magyarországon Adolf Eichmann? A gondolattól a világhírig mutatja be a Saul fia történetét egy új könyv.

2016. március 2., 16:58

Jó lenne, ha ez az Oscar összehozná a magyarokat

Az Oscar-gála mámoros élmény volt, Nemes Jeles nem is emlékszik rá, pedig még Spielberggel is beszélgetett röviden. A rendező reméli, hogy nem fogja agyon nyomni az Oscar-díj.

2016. március 2., 12:25
  • Percről percre

Ha ügyesen csináljuk, nem fog agyonnyomni ez a díj

A vasárnap éjjeli Oscar-gála után most először állt a sajtó elé a Saul fia stábja a budapesti Toldi moziban. Túl van a Saul fia a 180 ezer nézőn, hamarosan jön a DVD-kiadvány és több könyv is megjelenik a filmhez kapcsolódóan. A Saul gyermekei program keretében összegyűjtik a holokausztban elgázosított százezer magyar gyerek nevét. Az Oscar-gála viszont az idiotizmus minősített esete, Röhrig Géza nem is tudta végigülni. Nemes Jeles László viszont Spielberggel beszélgetett, és törekedett arra, hogy kihasználja a rendelkezésre álló 45 másodpercet a Dolby Theater színpadán.

2016. február 29., 22:02

Az Oscar-díj megvan, senki sem tudja, mi jön most

A mások élete rendezője földbe állt az Oscar után, Susanne Bier viszont Lokival dolgozik, Sorrentino egy új Fellini szeretne lenni. Vajon milyen sors vár Nemes Jeles Lászlóra a Saul fia Oscar-díja után?

2016. február 29., 21:57

Mihez kezd most Nemes Jeles László?

A következő filmje a Sunset, egy Budapesten játszódó kosztümös film lesz, akár már holnap bekerülhet a szereplők közé.

2016. február 28., 13:06

Ők a Saul fia ellenfelei

Szinte biztosra vehető, hogy a Saul fia vasárnap Oscar-díjat nyer. De mi van, ha bejön az 1%, és a másik négy film közül győz az egyik? Ayahuasca, emancipáció és háború tehet nekünk keresztbe.

2016. február 24., 10:55

Ahonnan élve nem került ki senki

Mengele magyar boncolóorvosa, akiről a Saul fia orvosát mintázták, 70 éve adta ki visszaemlékezését, az Auschwitzról valaha leírt egyik legfontosabb forrást. Nyiszli Miklós szerint elvétve főnökében is pislákolt valami emberi.

Rovatok