Index Vakbarát Hírportál

Klein a 7800-as magasságot célozta meg

2014. április 27., vasárnap 12:32

Pénteken Klein Dávid újra elindult az alaptáborból, hogy akklimatizációs köre közben elérje a 7800 méter magasan található alaptábort, írja a Spar Everest Expedíció honlapja.

Klein Dávid és alaptábor-vezetője, Török Edina pénteken elindultak az alaptáborból a köztes táborba, amely 5750 méter magasan fekszik. Délután érkeztek meg, Török is jól bírta az emelkedést, ezért mindketten ott töltötték az éjszakát. Szombat reggel Dávid továbbindult, és már el is érte az előretolt alaptábort 6400 méteren. Itt egy vagy két napig marad, attól függően, milyen gyorsan alkalmazkodik ismét a magassághoz, és amikor már teljesen akklimatizálódott, továbbmegy a 7000 méter magasan fekvő egyes táborig.

Ezt a pontot már elérte korábbi akklimatizációs köre során, de ezúttal itt is eltölt egy éjszakát. Innen pedig még magasabbra emelkedik, hogy elérje a kettes tábort 7800 méteren, mielőtt visszahúzódik az alaptáborba. Az öt vagy hat napig tartó akklimatizációs kör után Klein ismét pihen néhány napot az alaptáborban, ez után pedig már csak egy kör marad hátra a csúcstámadás előtt, amely várhatóan május 15-e és 20-a között lesz.

Rovatok