Index Vakbarát Hírportál

A drukkerek nem kísérhetik el kedvenceiket a BL-negyeddöntő idegenbeli meccsére

2024. március 12., kedd 16:24

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében nem utazhatnak idegenbe a Bayern München szurkolói a Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcában.

A német klubot azért büntették meg, mert a drukkerek a nyolcaddöntőben a Lazio otthonában rendezett, 1–0-ra elveszített összecsapáson pirotechnikai eszközöket használtak.

A Bayern vezetősége bejelentette, elfogadja a büntetést, és nem fellebbez.

A müncheni csapat – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – a visszavágón aratott 3–0-s győzelmének köszönhetően 3–1-es összesítéssel jutott tovább a nyolc közé, a negyeddöntő sorsolását pénteken rendezik.

A bajorokhoz hasonlóan már a nyolc között várja a folytatást és a sorsolást a címvédő Manchester City, tovább a Real Madrid és a Paris Saint-Germain.

A Barcelona–Napoli (1–1-ről indul) és az Arsenal–Porto (1–0) visszavágós összecsapásokat kedden, az Atlético Madrid–Internazionale (0–1) és a Borussia Dortmund–PSV Eindhoven (1–1) találkozókat szerdán rendezik.

(Index/MTI)

(Borítókép: A Bayern-drukkerek a zárt kapus mérkőzések ellen tüntetnek a Lazio elleni BL-nyolcaddöntő müncheni visszavágóján. Zárt kapura végül nem is kerül sor, zárt vendégszektorra viszont igen (Fotó: Jonathan Moscrop/Getty Images)

Rovatok