Index Vakbarát Hírportál

Előrehozott BL-döntő a nyolc között: Real Madrid–Manchester City!

2024. március 15., péntek 12:22

Pénteken délben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását, valamint a londoni fináléig tartó ágrajzokat is. A következő kör egyértelműen legnagyobb párharca a legutóbbi két győztes, a Real Madrid és a Manchester City ütközete lesz.

A nyolcaddöntőben a csoportelsők közül egyedül a Real Sociedad hullott el, és mivel az Atlético Madrid büntetőkkel kiejtette az Intert, így a D jelű kvartettből már egy gárda sincs versenyben – nem úgy az előzetesen halálcsoportnak várt F jelűvel, ahonnan a Dortmund és a PSG is negyeddöntős.

A pénteki sorsoláson így is volt három spanyol érdekeltség még, hiszen a „matracosok” mellett a Real Madrid és a Barcelona is továbbjutott, az angolok (Arsenal, Manchester City) és a németek (Bayern München, Dortmund) két csapattal képviselik magukat a legjobb nyolc között a már említett francia PSG-vel kiegészülve, így olasz gárda nélkül játsszák le a negyeddöntőket.

A negyeddöntőben elsőként az Arsenalt húzták ki, régi ismerősként érkezett mellé a Bayern München. Az Atlético Madrid a Dortmundot kapta a kör legkevésbé kiemelt összecsapásán, a Real Madrid és a Manchester City viszont rögvest előrehozott döntőt játszhat. A negyedik párharcban a PSG és a Barcelona találkozik.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-én és 10-én rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Az UEFA nyoni központjában pénteken az ágrajzokat is kisorsolták, a Real Madrid–Manchester City továbbjutója az Arsenal–Bayern München győztesét kapja, ez azt jelenti, hogy ebből a négy gárdából csak egy juthat a fináléba, miközben az Atlético Madrid, Barcelona, Dortmund, PSG négyesből valaki döntőzik…

Az elődöntő első felvonásaira április 30-án és május 1-jén kerül sor, a visszavágókat egy héttel később rendezik, a finálét pedig június 1-jén, a londoni Wembley-ben.

Bajnokok Ligája, 2023–2024

A negyeddöntő párosítása – ágrajz szerint

Atlético Madrid (spanyol) – Dortmund (német)

PSG (francia) – Barcelona (spanyol)

Arsenal (angol) – Bayern München (német)

Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol)

A párharc első mérkőzéseit április 9-én és 10-én rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírását?

  • 24117
    Real Madrid
  • 6072
    Bayern München
  • 2592
    Paris Saint-Germain
  • 2035
    Dortmund

(Borítókép:  Federico Titone/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok