Index Vakbarát Hírportál

460 millió forintos karórával jelent meg a BL-győztes sztáredző

2024. április 13., szombat 14:52

Méregdrága karórája miatt került címlapokra Pep Guardiola, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City menedzsere.

A spanyol szakember egy extravagáns, 1 millió font (megközelítőleg 460 millió forint) értékű Richard Mille órát viselt a csuklóján a Real Madrid stadionjában kedd este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, írja a CNN a TNT Sports nyomán.

A limitált kiadású időjelző, amelyből csupán 50 darab készült, a gyártó szerint a valaha készült legkönnyebb mechanikus óra, amely a szíjjal együtt mindössze 18,83 grammot nyom. Ez körülbelül négy darab A4-es papírlap súlyának felel meg.

Eredetileg ezt az órát a 22-szeres Grand Slam-teniszbajnok Rafael Nadal számára tervezték, hogy játék közben viselje, ezért minden elemét gondosan megtervezték, hogy a súlya ne jelentsen zavaró tényezőt a spanyol klasszis számára.

Az óra monoblokk hátlapja karbonból készült, így ellenáll az ütéseknek és karcolásoknak, valamint hihetetlenül könnyű, míg a titán alaplapot négy, egyenként mindössze 0,35 milliméter átmérőjű acélkábel rögzíti a tokhoz.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírását?

  • 24743
    Real Madrid
  • 6309
    Bayern München
  • 2690
    Paris Saint-Germain
  • 2121
    Dortmund

Rovatok