Index Vakbarát Hírportál

Belső feszültség a Bayern Münchennél, Tuchel összeszólalkozott a tiszteletbeli elnökkel

2024. április 27., szombat 16:57

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) címvédő és egyben rekordbajnok Bayern Münchennél egyre nagyobb a feszültség, miután a klub tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness kritikával illette Thomas Tuchel vezetőedzőt. A szezon végén leköszönő német szakember reagált Hoeness szavaira.

A Bayern München nem védte meg bajnoki címét, a Bayer Leverkusen története során először ült fel a német labdarúgás trónjára. A rekordbajnok bajoroknál már korábban eldőlt, hogy a szezon végén távozik a kispadról Thomas Tuchel stábjával együtt, azt viszont még nem tudni, ki lesz a Bayern következő vezetőedzője. 

Uli Hoeness, a klub tiszteletbeli elnöke kemény szavakkal illette a Chelsea kispadján Bajnokok Ligája-győztes Tuchelt, akiről elmondta, véleménye szerint nem töri magát, hogy fejlessze az olyan labdarúgókat, mint Alphonso Davies, Alkesandar Pavlovic vagy Jamal Musiala. 

Thomas Tuchel erre reagálva, még csapata Frankfurt elleni bajnoki mérkőzése előtt elmondta, teljesen alaptalannak tartja ezt a kijelentést. 

Megsértettek az edzői becsületemben. Ez annyira távol áll a valóságtól, hogy még csak nem is tudom, hogyan válaszoljak erre. Ha valamit bebizonyítottunk az elmúlt 15 évben, akkor az éppen az, hogy az akadémiáról érkező játékosoknak, mindig van helyük az első csapat keretében. Ezt a három példát felhozni egyáltalán nem fair, és teljesen érthetetlen 

– mondta a mérkőzés előtt a Sky Sportsnak. Hozzátette, véleménye szerint a fiatalokat kizárólag kemény munkával lehet fejleszteni, de ezek szerint néhányan úgy gondolják, hogy folyamatosan ölelgetni kéne őket. 

A Bayern München egyébként még mindig érdekelt a Bajnokok Ligájában, az elődöntőben a Real Madrid lesz az ellenfél, a párharc első mérkőzését jövő kedden rendezik, Münchenben. 

Rovatok