Index Vakbarát Hírportál

Münchenben odalett Puskás Ferenc 59 éves rekordja

2024. május 1., szerda 08:45

Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid emlékezetes mérkőzésen 2–2-es döntetlent ért el a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Bayern München vendégeként. A meccs magyar szempontból is különleges volt – s nem csak a hazaiak kispadján ülő Lőw Zsolt személye miatt –, ugyanis a találkozón megdőlt a magyar labdarúgás egyetemes figurájának, Puskás Ferencnek az egyik rekordja.

Hosszabbítással együtt szűk húsz perc. Ennyit töltött a pályán Luka Modric a Bayern München otthonában. A Real Madrid veterán középpályása lett ezzel a klub történetének legidősebb futballistája, aki BL-meccsen játéklehetőséget kapott: 38 évesen és 234 naposan.

Magyar szempontból a legkevésbé sem mellékes, hogy ezt a csúcsot eddig – igaz a BL jogelődjében, azaz a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK) – Puskás Ferenc tartotta. A Honvéd és a magyar labdarúgó-válogatott korszakos alakja 38 éves és 229 napos volt, amikor 1965. november 17-én lejátszotta az utolsó európai kupameccsét a „királyi gárdában” a Kilmarnock ellen.

Modric egyébként az 527. meccsén szerepelt a madridiaknál, ezzel megelőzve a klub örökrangsorában Roberto Carlost, és már 14. ebben a mutatóban. A Bajnokok Ligájában pedig az ötödik, csupán Iker Casillas, Karim Benzema, Raúl González és Sergio Ramos viselte a Real mezét nála is többször az első számú európai kupasorozatban.

Öröm az ürömben, hogy Puskás rekordját épp a 162-szeres horvát válogatott Modric döntötte meg.

Elvégre egy orbáni fordulattal élve, „a horvát foci a mi kutyánk kölyke”...

Rovatok