Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid kész megszegni saját szabályát egy játékosa miatt

2024. május 13., hétfő 17:47

Sajtóhírek szerint a spanyol élvonalbeli-bajnokság listavezetője, a Real Madrid úgy döntött, hogy meghosszabbítja a 32 éves Dani Carvajal szerződését, még úgy is, hogy ez belső szabályzata megszegésével jár. A királyi gárda ugyanis nem köt egy évnél hosszabb szerződést 30 év feletti játékossal, a spanyol esetében azonban most kivételt tenne.

A spanyol Marca számolt be arról, hogy a Real Madrid kész további két évre, de legalább is 1+1 évre meghosszabbítani Carvajal szerződését, annak ellenére, hogy már 32 éves múlt a hátvéd, ez pedig ütközik a szabályzatával. 

A spanyolt 2025-ig köti szerződés a madridiakhoz, de Carlo Ancelotti és a vezetőség annyira meg van elégedve a fantasztikus formát mutató Carvajallal, hogy kész akár 2027-ig meghosszabbítani a kontraktusát. A klub fizikai tesztjein ugyanis korát meghazudtoló eredményeket produkál, és meg vannak győződve arról, hogy még öt–hat évig a legmagasabb szinten maradhat.

Carvajal a saját szemszögéből nézve elégedett a klubbal és az elért eredményekkel, és szeretne a Real Madridnál maradni. Ami nem nagy meglepetés, ugyanis a bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája-trófeát is bezsebelje.  

A madridiaknak feltehetően nem kell tartaniuk a távozásától, de könnyebb lenne ha véget vetne a bizonytalanságnak, ugyanis rajta kívül még a csapatkapitány NachoToni Kroos, Luka Modric, valamint Lucas Vazquez jövője is kérdéses. Ugyanis egyikőjük esetében sem tudni, hogy meghosszabbítják-e nyáron lejáró szerződéseiket. A legtöbb hír arról szól, hogy Nacho távozik, Vazquez marad, a két középpályást viszont még bizonytalanság övezi.

Carvajal június elsején a valaha volt legtöbb Bajnokok Ligája-győzelemmel rendelkező játékos lehet, Paco Gentoval egyetemben, aki hatot szerzett. Ugyanígy igaz ez a már említett Toni Kroosra, luka modricra és Nachóra is. 

A részleteket még mindig nem sikerült tisztázni, de minden jel arra utal, hogy vagy a Bajnokok Ligája, vagy az Európa-bajnokság után jelentik be a nyáron.

Hosszú távon a klubbéli szereplése mellett a 2026-os világbajnokságra való kijutást tartja szem előtt, és legalább addig a Santiago Bernabéuban akar maradni. Jelenlegi szerződése 2025-ben jár le, és a spanyol lap szerint a Real Madrid már egyhangúlag úgy döntött, hogy meghosszabbítja a szerződését – hivatalos bejelentés azonban még nem történt. 

Carvajal a 2023/2024-es idény 26 bajnoki találkozóján lépett pályára, négy gólt és három asszisztott jegyzett. A Bajnokok Ligájában pedig kilencszer kapott lehetőséget a vezetőedzőtől. 

Rovatok