Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid vezetőedzője szeretné látni, ahogyan német játékosa megkapja az Aranylabdát

2024. május 15., szerda 11:59 | aznap frissítve

A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, Carlo Ancelotti szeretné látni, ahogyan középpályása, Toni Kroos megkapja az Aranylabdát. Az olasz vezetőedző erre kevés esélyt lát, de felvázolta a lehetőségeket, amelyek beteljesülésével ez valósággá válhatna.

A már bajnok Real Madrid kedd este gólfesztivált rendezett a spanyol bajnokság 36. fordulójában az Alavés ellen ötgólos győzelmével. A mérkőzés után Carlo Ancelotti vezetőedző méltatta Toni Kroost, a német válogatott középpályását, aki 72 percet töltött a pályán, és egy gólpasszt jegyzett. 

Szeretném látni, hogy Toni Kroos megkapja az Aranylabdát, de nem hiszem, hogy így lesz. De bármi megtörténhet 

– mondta Ancelotti. Az olasz vezetőedző hozzátette, Kroosnak akkor lenne igazán esélye az Aranylabdára, ha a bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is megnyeri a madridiakkal – amire minden esélye megvan –, valamint nyáron a német válogatottal Európa-bajnokságot nyer. A Real Madrid június elsején, a Borussia Dortmund ellen játszik a Bajnokok Ligája fináléjában. 

Mint ismert, többek között a magyar válogatott is megakadályozhatja a csoportkörben, hogy a német válogatott nyerje a hazai rendezésű kontinenstornát.

Érdekesség, hogy legutóbb 1996-ban kapott Aranylabdát német labdarúgó, akkor Matthias Sammer, a Borussia Dortmund játékosa érdemelte ki az elismerést. A történelem során öt német labdarúgó összesen hét Aranylabdát nyert. Sammeren kívül Lotthar Matthäus és Gerd Müller egyszer, Karl-Heinz Rummenige és Franz Beckenbauer kétszer kapta meg a legrangosabb egyéni díjat.

Rovatok