Index Vakbarát Hírportál

Dühöngő őrültre váltott az olasz sztárcsapat edzője, és ez a kispadjába került

2024. május 17., péntek 18:33

A Juventus labdarúgócsapata azonnali hatállyal menesztette Massimiliano Allegri vezetőedzőt. A tréner utódja sajtóhírek szerint épp a harmadik Bolognát edző, a csapatot szintén a Bajnokok Ligájába vezető Thiago Motta lesz.

A torinói együttes – amely  szerdán az Atalanta 1–0-s legyőzésével elhódította az Olasz Kupát  – azért bontotta fel Allegri szerződését, mert a tréner a döntő utolsó perceiben magából kivetkőzve őrjöngött a negyedik játékvezetőnél.

A szakvezető az öltönyét levéve kiabált a tartalék bíróval, majd miután a mérkőzést vezető Fabio Maresca kiállította, később, az ünneplés alatt visszatért a pályára, s előbb a nyakkendőjét vette le, majd az ingét kigombolva ünnepelt, s közben kritikával illette a Juventus igazgatóit.

Allegri előbb 2014 és 2019 között 271, majd 2021 óta 149 összecsapáson irányította a Juventust, amellyel a bajnoki címet és az Olasz Kupát is ötször hódította el, s amellyel 2015-ben és 2017-ben is Bajnokok Ligája-döntőt vívott.

A mostani szezonból még két találkozó van hátra, a következő idényben már biztosan BL-résztvevő, negyedik helyen álló Zebrák hétfőn Bolognába utaznak, majd jövő vasárnap a Monza elleni hazai találkozóval zárják a Serie A-t.

(MTI)

Ajánlókép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Rovatok