Index Vakbarát Hírportál

Az RB Leipzig szerződést hosszabbított Gulácsi Péterrel – hivatalos

2024. május 27., hétfő 10:19

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Gulácsi Péterrel.

A magyar válogatott kapus 2015 nyarán 3 millió euróért érkezett a salzburgi „testvércsapattól” Lipcsébe, ahol eddig 302 tétmérkőzésen szerepelt, és két Német Kupát nyert.

A 34 éves futballista 2022 októberében rendkívül súlyos térdsérülést szenvedett, ami után közel egy teljes évet, 344 napot kényszerült kihagyni, mindeközben pedig a válogatottban és a klubcsapatban is elveszítette a pozícióját.

Ennek megfelelően télen arról szóltak a hírek, hogy még a januári átigazolási időszakban véget érhet a németországi pályafutása, különösen úgy, hogy már fix volt a 22 éves belga reménység, Maarten Vandvoordt érkezése is.

Ehhez képest január végére visszakerült a lipcsei kapuba, az ő jó teljesítményének is köszönhetően a nélküle szenvedő együttes (10 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 43–28) szárnyalni kezdett, bár az utolsó három körben egyaránt csak iksz jutott (9 győzelem, 5 döntetlen, 0 vereség), és végül a negyedik helyen zárt.

Ezek után aligha meglepő módon már a lehetséges hosszabbításról szóltak a hírek, és nem is kellett sokáig várni a hivatalos bejelentésre.

A lipcsei klub közleménye szerint az Európa-bajnokságra készülő Gulácsi 2026 nyaráig hosszabbította meg szerződését a klubbal.

A válogatott kerete:

Az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

(Borítókép: Silas Schueller/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok