Index Vakbarát Hírportál

Topligás sztárklubok robbanthatnak bankot Gyökeres Viktorért

2024. szeptember 20., péntek 15:08

Európai topligás sztárklubokkal hozták szóba a portugál Sporting CP-t erősítő Gyökeres Viktort, aki lassan az egyik legfelkapottabb név lesz az átigazolási pletykák között.

A nagyszülei révén magyar származású, de svéd válogatott csatár klubváltása remekül bejött, az elmúlt bő egy évben nem akadt eredményesebb futballista Gyökeres Viktornál!

A Coventrytől tavaly nyáron 24 millió euróért megszerzett futballista azóta 57 tétmérkőzésen lépett pályára a Sporting CP-ben, 52 gól mellett 18 gólpassz a mérlege, amivel természetesen számos élcsapat figyelmét felkeltette.

Hiába az Arsenal vagy a Liverpool érdeklődése, a 100 millió eurós kivásárlási árat végül a nyáron senki sem aktiválta, de az új idény első hét meccsén jegyzett 12 kanadai pont (9+3), és a válogatottbeli remeklés után aligha tartható sokáig a gárdánál.

Pláne úgy, hogy szigetországi értesülések szerint most éppen a Chelsea jelentkezett be érte a lisszaboniaknál.

A portugál aranyérmes sztárjáért ugyanakkor a következő átigazolási időszakban sem lesz kis harc, hiszen a Tottenham és a Paris Saint-Germain is erőteljesen figyeli a helyzet alakulását.

(Borítókép: Gualter Fatia/Getty Images)

Rovatok