Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool legendája padlót fogott a londoni sztár BL-mutatványán – videó!

2024. szeptember 20., péntek 08:17

David Raya e pillanatban ott van a világ három legjobb futballkapusa között, ezt nehezen lehetne vitatni. A spanyol válogatott második számú (!) kapuvédője csütörtök este Bergamóban olyan dupla bravúrral mentette meg az amúgy halványan futballozó Arsenalt a vereségtől a Bajnokok Ligájában, amitől a CBS szakkommentátora, Jamie Carragher padlót fogott. Pedig a Liverpool legendája látott egyet s mást sikerekben gazdag pályafutása alatt.

Az 51. percben jártunk Bergamóban, az Atleti Azzurri d'Italia Stadionban, amikor Thomas Partey, az Arsenal játékosa szabálytalankodott Edersonnal szemben a tizenhatoson belül. Clement Turpin játékvezető hosszas VAR-ozás után megadta a tizenegyest, de amíg folyt a huzavona, David Raya, az Ágyúsok kapusa kiszaladt a londoniak kapusedzőjéhez, honfitársához, Inaki Canához, majd visszarohant a kapuba, és kiütötte az argentin születésű olasz válogatott csatár Mateo Retegui jobb sarokra tartó lövését.

De még nem volt vége a bravúrsorozatnak. A labda visszapattant Retegui elé, aki egyből ráfejelte, miközben Raya a földön hevert. Csakhogy a spanyol kapus villámsebesen felpattant, és a duplázást is kiütötte, ezzel megmentve egy pontot csapatának.

Gian Piero Gasperini, a hazaiak ősz szakvezetője a fejét fogta bánatában, miközben Mikel Arteta, a londoniak menedzsere az öklét rázta örömében. 

Raya, aki az Európa-bajnok spanyol válogatottnak csak a második számú kapusa Unai Simón mögött, a meccs után elárulta, hogy önbizalmat gyűjteni rohant ki Canához a büntető előtt.

Inakinak rengeteget köszönhetek, úgy gondoltam, nem árt pár szót váltani vele a tizenegyes előtt  árulta el Raya.

A meccs után Jamie Carragher felhívta Rayát a CBS Sports stúdiójából. A szakkommentátor, a Liverpool legendás védője, leborult Raya nagysága előtt, és megkérdezte, vajon ez volt-e élete legnagyobb védése.

A kapus így felelt:

Olyan nincs, hogy a legnagyobb védésem, de mindenképpen ott van a top háromban. Már csak azért is, mert óriási jelentősége volt, hiszen elmehetett volna a meccs.

Raya kirobbanó formában véd mostanában. Ebben a szezonban mindössze egyetlen gólt kapott eddig, és a Premier League-ben övé volt augusztus hónap legnagyobb védése. Az Aston Villa elleni meccsen a Villa Parkban Amadou Onana lövése egy védő lábán felperdült, Raya megpróbált védeni, de nem érte el, a labda visszapattant a lécről, pontosan a berobbanó Ollie Watkins fejére, aki előrevetődve ráfejelte, de Raya a földről felugorva tisztázott!

 A hihetetlen bravúr 3:30-nál.

Rayát egyébként megkérdezte Carragher, melyik védés volt a nagyobb szám, az Atlanta elleni vagy ez utóbbi, és a kapus azt mondta, a bergamói, mert ezzel megmentette a 0–0-s döntetlent.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló, csütörtöki eredmények:

 

Rovatok