Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid edzője szerint a túl sok meccs miatt sztrájkba kezdhetnek a futballisták

2024. szeptember 20., péntek 17:57

Ismét kiállt a túlzott meccsterhelést kritizáló labdarúgók mellett Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. Az olasz edző szerint muszáj kiállniuk magukért a játékosoknak, még ha az drasztikus lépésekhez is vezethet.

Egyre többször esik szó manapság a futballisták túlterheléséről a megemelkedett mérkőzésszám miatt. Pár éve a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által átvariált klubvilágbajnokság sok kritikát kapott, hiszen az új rendszerben már több mérkőzést kell játszaniuk a csapatoknak. 

Idén ősszel pedig elindult a Bajnokok Ligája újragondolt változata is, ami szintén megemelte a lejátszandó meccsek számát, így akár 70 mérkőzésen is pályára léphetnek bizonyos futballisták egy szezonon belül, ha csapatuk a különböző kupasorozatokban sokáig talpon tud maradni.

Legutóbb pont a magyar válogatott Willi Orbán szólalt meg ebben a témában. Az RB Leipzig csapatkapitánya szerint a játékosok már teljesítőképességük határán vannak, bár szerinte a játékosok részéről ez nem fog általános sztrájkhoz vezetni.

Az újságírók gyakran kérdezik a Real Madrid vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit is a témában, aki eddig töretlenül kiállt a játékosok az egészségének védelmében. Korábban belengette már az olasz szakember, hogy klubon belül megengedik – sőt kötelezővé teszik –, hogy a játékosok a szezon közben egy hét pihenőre vonuljanak, amit a családjuk és barátaik társaságában tudnak eltölteni.

Legutóbb pedig úgy nyilatkozott a médiának, hogy szerinte egyáltalán nem zavarná a játékosokat a kevesebb fizetés, ha cserébe több pihenésre jutna idő a szezon közben.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a játékosok egyre inkább fáradnak. Bár már nem tudják megváltoztatni az idei szezonnaptárt, de a futball jövőjét igenis meg fogják próbálni

– nyilatkozta az ötszörös BL-győztes edző.

A 65 éves edző szerint ha úgy adódik, a futballistáknak még a sztrájk lehetőségét is fontolóra kell venniük, amennyiben csak ilyen módon érhetik el a várt eredményt.

(Ajánlókép: Gonzalo Arroyo, Getty Images)

Rovatok