Index Vakbarát Hírportál

Szinte biztosan nem játszik több meccset ebben a szezonban a világ egyik legjobb futballistája

2024. szeptember 23., hétfő 20:09

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) címvédő Manchester City játékosa, Rodri szinte biztosan kihagyja a szezon hátralévő részét, miután a hétfő reggeli vizsgálatok szerint elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében a vasárnapi, Arsenal elleni bajnoki rangadón, tudta meg az ESPN.

Az ESPN forrása arról is beszámolt, hogy a spanyol válogatott játékosra további vizsgálatok várnak, de minden jel arra mutat, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett. Valószínűleg Barcelonában műtik meg a sérült testrészét.

Rodrit a vasárnapi összecsapás 21. percében cserélte le Pep Guardiola, miután a világ egyik legjobb középpályása a térdéhez kapott. Rodri először volt kezdő a PL-ben ebben a szezonban, miután a nyári Európa-bajnokság döntőjében megsérült.

A City drámai meccsen játszott 2–2-es döntetlent hazai pályán az Arsenallal az Etihad Stadionban. Az eredménnyel a címvédő továbbra is a tabella élén áll, hiszen az első öt mérkőzésén 13 pontot szerzett.

A 28 éves Rodrit a torna játékosának választották a németországi Eb-n, miután kulcsszerepet játszott abban, hogy Spanyolország elhódította a trófeát.

A szakértők úgy tartották, hogy Rodri az aranylabda elhódítására is esélyes lehetett volna. Sérülése hatalmas csapás lesz a City számára, amely sorozatban az ötödik Premier League-címére hajt. Az angol csapat döntetlennel kezdte a BL 2024–2025-ös kiírását, amelyet 2023-ban megnyert.

Vasárnap a Barcelona első számú kapusa, Marc-André ter Stegen is súlyos sérülést szenvedett, a jobb térdében teljes szalagszakadás történt, így ebben a szezonban már őt sem láthatjuk többet a pályán.

Rovatok