Index Vakbarát Hírportál

A spanyolok már kész tényként közlik, ki nyeri idén az Aranylabdát

2024. szeptember 24., kedd 09:31

Spanyol értesülések szerint Vinícius Junior, a Real Madrid világklasszis labdarúgója nyeri el idén az Aranylabdát. Legutóbb 2007-ben kapta brazil játékos az elismerést, akkor Kaká bizonyult a legjobbnak.

A mértékadó Marca keddi címlapján számolt be a hírről, miszerint minden bizonnyal a Real Madrid 24 éves csillaga, Vinícius Junior kapja idén az Aranylabdát. A villámléptű szélső a legutóbbi szezonban Bajnokok Ligáját és spanyol bajnokságot nyert klubcsapatával, de nemzeti válogatottjával is jól szerepelt a Copa Américán.

Annak ellenére, hogy az Aranylabda-gála október 28-án lesz, a Marca információi szerint a brazil játékost öltöztető sportszergyártó, a Nike már elkészítette az alkalomra a különleges cipőt. Sőt, az is kiszivárgott, hogy a Nike két nappal a díjátadó után tervezi újranyitni egyik üzletét Madridban, melyben a brazil klasszis képe lesz aranyba öltöztetve.

Vinícius Junior a történelem ötödik brazil aranylabdása lehet, korábban Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho és Kaká kapta az elismerést. Legutóbb 2007-ben volt brazil aranylabdása a sportágnak, akkor Kaká bizonyult a legjobbnak.

Rovatok