Index Vakbarát Hírportál

Gálának indult, izgulós sikert hozott Ancelotti 300. meccse a Real Madridnál

2024. szeptember 25., szerda 10:40

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 7. fordulójában a Real Madrid hazai pályán 3–2-re legyőzte az Alavést.

Carlo Ancelotti a 300. tétmérkőzésén irányította a királyi gárdát – mérlege 216 győzelem mellett 45 döntetlen és 39 vereség –, ezzel másodikként érte el ezt a határt a csapatnál Miguel Munoz után.

Az ő csúcsa azért nincs veszélyben, hiszen még így is több mint kétszer annyi meccset számlál (605 fellépésen 357 siker, 128 iksz és 120 vereség) a játékosként három, edzőként két BEK-et és összesen 23 (9+14) trófeát nyerő klubikon.

A kezdés remek volt, az Aranylabda-favorit Vinícius Júnior előkészítése után Lucas már az első percben betalált, a játékrész hajrájában Jude Bellingham passzából Kylian Mbappé duplázta meg az előnyt (2–0).

A második félidő elején Rodrygo is feliratkozott az eredményjelzőre, és 3–0-nál nem sok jel utalt arra, hogy itt bármi kérdés maradhat.

Tulajdonképpen ez még a 85. percben is így volt, hogy aztán Carlos Benavídez két perc alatt gólt és gólpasszt jegyezzen, utóbbit Kike García értékesítette, így hirtelen szoros lett a meccs (3–2).

Újabb gól viszont már nem esett, a Real így behúzta a három pontot, hét kör után 17-tel áll, eggyel lemaradva a hat meccs után hibátlan Barcelona (18) mögött a második helyen.

(Borítókép: Diego Souto / Getty Images)

Rovatok