Index Vakbarát Hírportál

31 évesen visszavonul a labdarúgás történetének egyik legsikeresebb játékosa

2024. szeptember 25., szerda 11:03

Harmincegy éves korában Raphaël Varane bejelentette, hogy befejezi profi labdarúgó-pályafutását. A Real Madrid és a Manchester United korábbi kiválósága a sportág egyik legsikeresebb játékosaként vonult vissza.

Az 1993. április 25-én Lille-ben született Varane a Lens színeiben mutatkozott be 2010-ben a felnőttek között, egy évvel később pedig már a Real Madrid igazolt futballistája volt.

A királyi gárdával tíz év alatt négy-négy Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnoki címet, három-három bajnokságot, spanyol és európai Szuperkupát nyert, valamint Király-kupa-győztes is volt.

A francia válogatottal 2018-ban világbajnok lett, 2021-ben Nemzetek Ligáját nyert, és a 2022-es vb-döntőben is pályára lépett – ekkor azonban az argentinok örülhettek.

Varane 2021 nyarán 40 millió euróért érkezett a Real Madridtól a Manchester Unitedhez, de számos sérülése (összesen 48 tétmeccsről esett ki az elmúlt években) miatt nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

A nyáron a nagy reményeket szövögető olasz Comóhoz igazolt, de egy kupameccs 23 perce után ismét megsérült a térde, ami miatt a bajnokságban nem tudott pályára lépni – és már nem is fog.

„Azt mondják, hogy minden jó dolognak egyszer véget kell érnie” – kezdte búcsújában a 31 éves futballista, hozzátéve, hogy karrierje során számos kihívással kellett megküzdenie, és hihetetlen élményekkel a háta mögött int búcsút szeretett sportágának.

„Mindig a legmagasabb elvárásokat állítottam magam elé, így is szeretnék visszavonulni, nem szeretnék mindenáron ragaszkodni a játékhoz. Nagy bátorságra van szükség ahhoz, hogy a szívedre és a megérzéseidre hallgass” – folytatta.

Varane mindenkinek köszönetet mondott, aki az elmúlt évtizedekben bármilyen formában segítette, illetve hozzátette, hogy nem távolodik el sem a futballtól, sem a Comótól, csupán ezt követően nem a stoplisában és sípcsontvédőjében próbálja segíteni együttesét, hanem új szerepkörben, és nagyon várja, hogy megoszthassa élete új területét követőivel.

(Borítókép: Stefan Matzke – sampics / Corbis via Getty Images)

Rovatok