Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik nélkül nyert kupameccset a Liverpool

2024. szeptember 25., szerda 20:16

Szerda este a Liverpool labdarúgócsapata hazai pályán 5–1-re legyőzte a West Ham Unitedet az angol Ligakupa harmadik fordulójában, így bejutott a legjobb 16 közé. Diogo Jota és Cody Gakpo is duplázott az Anfielden, Szoboszlai Dominik a cserepadról nézte végig az összecsapást.

Ebben a szezonban most először fordult elő, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya nem került be a Liverpool kezdőcsapatába, az együttes holland menedzsere, Arne Slot egyértelműen pihentetés céljából döntött a középpályás mellőzése mellett.

Dominik egy meccs kivételével korábban az összes mérkőzést végigjátszotta ebben az évadban, a Bournemouth elleni bajnokin a 61. percben hagyta el a pályát, Curtis Jones váltotta őt.

Szoboszlai a BL-ben is megmutatta, miért számít rá a holland szakember, a Milan elleni mérkőzésen gólt is lőtt a San Siróban.

Egy mondat erejéig érdemes kitérni Federico Chiesára is, aki szerdán volt először kezdő az új csapatában, az olasz válogatott támadó idén nyáron hagyta el a Juventust a Liverpool hívására.

A felforgatott csapat miatt nem volt tökéletes az összhang a Liverpoolnál, amit a vendégek ki is használtak, akik a 21. percben előnybe kerültek.

A címvédő (idén februárban Virgil van Dijk 118. percben szerzett fejesgóljával győzte le a csapat a Chelsea-t a Wembleyben) felpörgette a ritmust, miután hátrányba került, aminek révén négy perccel később kiegyenlített, Diogo Jota fejelt a kapuba közelről, miután Chiesa eltörte a labdát.

A fordulás után Jota gyorsan megszerezte a második gólját, majd a 74. percben a csereként érkező Mohamed Szalah döntötte el a meccset. A kegyelemdöfést Cody Gakpo vitte be, aki a 90., majd a 93. percben is betalált a hálóba. Szoboszlai Dominik végül nem állt be, a kispadról szurkolta ki a győzelmet.

Bánhatja a West Ham, hogy így alakult a találkozó, megvoltak a lehetőségei, de Caoimhín Kelleher nagyon jól védte a hazaiak kapuját.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a londoniak kilenc mezőnyjátékossal fejezték be a mérkőzést, a mexikói Edson Álvarez a 76. percben megkapta a második sárga lapját.

Szerda este az Arsenal is pályára lépett a sorozatban, Mikel Arteta csapata a Bolton Wandererst győzte le hazai pályán, szintén 5–1-re.

Labdarúgás

Angol Ligakupa

3. forduló

LiverpoolWest Ham United 5–1 (1–1)

Arsenal–Bolton Wanderers 5–1 (2–0)

Rovatok