Index Vakbarát Hírportál

Nem téveszt lépést a Barcelona, Lewandowski góljával a Getafét is legyőzte

2024. szeptember 26., csütörtök 06:43

A listavezető FC Barcelona otthon 1–0-ra nyert a Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának szerdai játéknapján.

Az egyetlen gólt a lengyel Robert Lewandowski szerezte a 19. percben. Akkor a jobb oldalon futott végig egy hazai akció, Lamine Yamal szöktette Jules Koundét. Utóbbi a kapu elé ívelt, ahol a vendégek kapusa, David Soria gyámoltalanul paskolt bele a labdába, ami így mögé esett, pont az üres helyezkedő lengyel center elé, akinek nem okozott gondot a kapuba helyezni.

A 36 éves Lewandowski gólerős formában kezdte a szezont, a La Ligában hét találkozó után hét gólnál jár. Két mérkőzésen gól nélkül maradt, másik kettőn viszont duplázott.

Yaakobishvili Áron a katalánok cseresorából nézte végig a találkozót. A georgiai származású, de Budapesten született 18 éves, magyar utánpótlás-válogatott futballista 2018-ban került a klubhoz, amelynek harmadik számú, korosztályos csapatában véd.

A Barcelona meccskeretébe a német válogatott Marc-André ter Stegen térdszalagszakadása miatt került. Yaakobishvilinek erre néhány alkalommal már az előző idényben is lehetősége volt, szintén Ter Stegen kiesése miatt. A Barcelonában a szerdai találkozón Inaki Pena védett, aki második számú kapusként az előző szezonban is helyettesítette már a németet, illetve Ter Stegen múlt vasárnapi sérülése után az első félidő végjátékában váltotta társát .

(Index / MTI)

La Liga, 7. forduló:

csütörtökön játsszák:

kedden játszották:

múlt csütörtökön játszották:

múlt kedden játszották:

Ajánlókép: Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto via Getty Images

Rovatok