Index Vakbarát Hírportál

Már edzőjénél is kezdi kiverni a biztosítékot Vinícius Júnior magatartása

2024. szeptember 26., csütörtök 16:42

Kezd elfogyni Carlo Ancelotti türelme Vinícius Júniorral szemben – írja a Sport. A lap szerint egyre nagyobb frusztráció övezi csapaton belül a brazil játékos bírókkal szembeni kitöréseit, az elmúlt években egyre gyakrabban vált viselkedése miatt kritikák célpontjává.

Vinícius nem lassít ebben a szezonban sem, hét meccs után három góllal és három gólpasszal vette ki a részét a Real Madrid eddigi bajnoki szerepléséből, de a „rend kedvéért” három sárga lapjával szintén vezeti a csapaton belüli szankciós táblázatot is.

A legutóbbi Alavés elleni 3–2-es győzelem során a 24 éves támadó ismét reklamálásért kapott sárga lapot, mert a 29. percben nem értett egyet Alejandro Muniz játékvezető egyik döntésével. 

Carlo Ancelotti a mérkőzés végéhez közeledve a biztonság kedvéért lecserélte a brazilt, bár így is majdnem összeszedte a második lapját, miután heves gesztusokkal fejezte ki nemtetszését a negyedik játékvezető által felmutatott hatperces hosszabbítással kapcsolatban. Az óvatosság pedig nem ártott, mivel egy esetleges kiállítás a hétvégi madridi derbi kihagyását jelentette volna az Aranylabdára is esélyes játékosnak.

El kell kerülnünk az összeszólalkozásokat a játékvezetőkkel, akár tetszik, akár nem

– nyilatkozta a Real Madrid edzője a meccs után.

Ancelotti mindig is nagy védelmezője volt a brazilnak, aki többször kiállt mellette az elmúlt évek során. Azonban spanyol hírek szerint az olasz tréner végleg elvesztette hitét saját játékosában, annak ellenére, hogy korábban többször leült vele beszélni a pályán mutatott attitűdje miatt. 

Mások is próbáltak már segíteni a támadón. A spanyol lap szerint csapattársak, stábtagok, sőt pszichológusok is aktívan részt vettek abban, hogy segítő kezet nyújtsanak a viselkedési problémákkal rendelkező szélsőnek, de ahogy a dolgok állnak, lehet, hogy az egész hiába volt.

(Ajánlókép: Denis Doyle, Getty Images)

Rovatok