Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool a Real Madridból pótolhatja távozni készülő világklasszisát

2024. szeptember 26., csütörtök 14:02

Spanyol lapértesülés szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a Real Madrid brazil támadójával, Rodrygóval pótolhatja a távozófélben lévő Mohamed Szalahot.

A 32 éves egyiptomi sztár 2017-ben a Romától érkezett a Mersey-parti klubhoz, ahol hamar közönségkedvenccé nőtte ki magát, 356 tétmeccsen 215 gólt és 93 gólpasszt jegyzett a patinás klubnál.

Szalah a szerződésével ugyanakkor évek óta elégedetlen, és nemrégiben arról beszélt, hogy ez lesz az utolsó éve Szoboszlai Dominikék klubjában – minden bizonnyal enged a szaúdi liga kifogyhatatlannak látszó kincseskamrája jelentette csábításnak. 

A „vörösök” Szalah elveszítése esetén Rodrygóval erősíthetik meg a keretüket, spanyol lapértesülés szerint akár 100 millió eurót is kész az angol klub adni a támadóért, aki ugyan nincs átadólistán a La Liga rekorderénél, de megfelelő ajánlat esetén nem is nevezhető mozdíthatatlannak – különösen Kylian Mbappé nyári megkaparintása után.

A 23 éves jobbszélső hazájában a Santosban kezdett el futballozni, majd 2019-ben igazolt a Real Madridhoz 45 millió euró ellenétben.

Azóta a királyi gárdában 225 tétmérkőzésen 100 kanadai pontot (57 gól, 43 gólpassz) termelt, nyert három-három bajnoki címet és spanyol Szuperkupát, két-két Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát, egy Király-kupát és egy klubvilágbajnoki címet.

Tavaly novemberben megújított szerződése 2028 nyaráig érvényes a királyi gárdánál, piaci értékét 110 millió euróra taksálják.

(Borítókép: David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images)

Rovatok