Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai több gólt szeretne, a trófeákról viszont kevesebbet akar beszélni

2024. szeptember 27., péntek 07:49

Már félszavakból is megértik egymást a középpályán Alexis Mac Allisterrel és Ryan Gravenberch-kel, ez lehet az idényben a Liverpool egyik legnagyobb erőssége – véli Szoboszlai Dominik, az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő sztárcsapat magyar játékosa. Az egy hónap múlva 24 esztendős játékos örül, hogy kívülről nézve zökkenőmentes átálláson vannak túl az edzőváltás, Jürgen Klopp búcsúja és az utód, Arne Slot kinevezése után. Az interjúban az egyéni statisztikái, a korábbi felfogáshoz képest átalakult szerepköre, valamint az idényre vonatkozó céljai is szóba kerültek.

Szoboszlai Dominik a Liverpool hivatalos honlapjának adott interjúban...

A Liverpool a Premier League hatodik fordulójában – négy győzelemmel és egy vereséggel a háta mögött a jelenlegi kiírásban – Bolla Bendegúz korábbi klubja, a Wolverhampton otthonába látogat. A Pool az előző szezonban megszenvedett a Molineux-ban. Szoboszlai kijelentette, biztos abban, hogy a Wolvesnál a gyengébb szezonkezdet miatt most még keményebben dolgoznak egy hasonló meglepetés érdekében, de késznek érzi a csapatot arra, hogy ők még többet tegyenek majd a remélt sikerért.

A vörösök ezt követően jövő szerdán a Bolognát fogadják a Bajnokok Ligája alapszakaszának második körében. A Slot-csapat – a többi között Szoboszlai Dominik találatának is köszönhetően – 3–1-re nyert az első fordulóban az AC Milan otthonában. 

Válogatottunk csapatkapitánya az idénybeli eddigi hét tétmérkőzésből haton kezdő volt a Liverpoolban, csupán a legutóbbi, West Ham United elleni Ligakupa-mérkőzésen kapott pihenőt vezetőedzőjétől, az 5–1-es sikert így a kispadról nézte végig.

Rovatok