Index Vakbarát Hírportál

A Bayern tinije előbb óriásit hibázott, aztán döntetlenre mentette a rangadót

2024. szeptember 28., szombat 20:40

A listavezető Bayern München hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a címvédő Bayer Leverkusennel a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szombati rangadóján – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az első félidőben a bajorok futballoztak fölényben, mégis egy szöglet után az előző idényben veretlenül bajnok gyógyszergyáriak szereztek vezetést Robert Andrich lövésével. A Bayern Aleksandar Pavlovic hatalmas bombájával egyenlített, ezzel pedig ki is alakult a végeredmény.

Érdekesség, hogy a leverkuseni gólt megelőzően is épp a 20 éves müncheni középpályás volt a főszereplő, ő adta haza pocsékul a labdát Manuel Neuernek, amiből aztán a vendégek sarokrúgása lett.

A müncheni együttes Vincent Kompany irányításával először vesztett pontokat az idényben.

Gulácsi Péter hét éve nem látott bravúrt mutatott be

Két magyar válogatott légiósa, Gulácsi Péter és Willi Orbán is fő szerepet játszott az RB Leipzig Augsburg elleni4–0-s sikerében délután.

2017 óta nem történt ilyen a Bundesligában: a magyar válogatott egyese, Gulácsi Péter tizenegyest hárított az RB Leipzig színeiben. A rutinos kapus az Augsburg színeiben futballozó Jeffrey Gouweleeuw eszén járt túl a két együttes találkozójának 27. percében. A lipcseiek ekkor már 2–0-ra vezettek Benjamin Sesko duplájával. A lipcseiek a második félidőben még két gólt szereztek, így végül kiütéses diadalt értek el.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA, 5. FORDULÓ
Bayern München–Bayer Leverkusen 1–1 (1–1)

Korábban

Rovatok