Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai centikre volt a góltól, a Liverpool átvette a vezetést Angliában

2024. szeptember 28., szombat 20:26

A Liverpool FC kihasználta a címvédő Manchester City pontvesztését, és a Wolverhampton otthonában elért 2–1-es győzelemmel átvette a vezetést az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). A találkozón a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak óriási ziccere volt a vezetés megszerzéséhez, azonban végül nem ő, hanem Ibrahima Konaté és Mohamed Szalah tudta mattolni a bravúros teljesítményt nyújtó Sam Johnstone-t.

Tizenöt bajnoki, tizennégy győzelem! – így festett a Liverpool mérlege a szombati, wolverhamptoni túra előtt a Wolves ellen. A Mersey-parti együttes kezdőjébe visszatért a hétközi Ligakupa-fordulóban pihenőt kapó Szoboszlai Dominik is, és ha már így alakult, hamar fő szereplővé is válhatott volna.

Az álmoskásan kezdő Pool első, kaput eltaláló lehetőségére több mint fél órát kellett várni, egy szabadrúgás után Trent Alexander-Arnold próbálkozását védte Sam Johnstone. A 40. percre fordulva aztán már bravúrja is akadt az angol válogatott kapusnak – épp Szoboszlai ziccerét hárítva. A magyar válogatott középpályás egy balról érkező centerezésnél került ajtó-ablak helyzetbe, de három méterről eleresztett lövésénél nem igazán tudta helyezni a labdát, így esélyt hagyva a 31 éves kapuvédőnek a hárításra a Liverpool első félidei legnagyobb lehetőségénél.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy Johnstone és a szezonban eddig csak egyetlen pontot szerző Wolverhampton megúszta volna kapott gól nélkül az első játékrészt. A hosszabbítás pillanataiban ugyanis a bal szélen a védelmi vonal mögé törő Diogo Jota beadásából a másfél hete Milánóban is eredményes Ibrahima Konaté fejesével csak-csak megszerezte a vezetést a vendégcsapat (0–1).

Az első három bajnokiját kapott gól nélkül hozó liverpooli védelem ezúttal viszont nem tudott hibátlan mérkőzést összehozni. Fordulás után nem sokkal Rayan Ait-Nouri egyenlített (1–1) a továbbra is kissé fáradtnak, enerváltnak tűnő vendégek ellen (1–1). A kapott gól leginkább a vezetést összehozó Konaté nyakába volt varrható... 

A mérkőzés azonban tartogatott még egy fordulatot: a 65. percben Trent Alexander-Arnold beadása után Jotát a nyakánál fogva rántotta le Nelson Semedo, így jöhetett egy jogos tizenegyes. A labda mögé Mohamed Szalah állt, aki hatodik idei bajnokiján a negyedik gólját is meglőtte – négy gólpassz mellé –, így ismét előnyhöz juttatva a Poolt (1–2).

A hajrá kezdetén Slot úgy döntött, pihenőidőt ad több alapemberének, többek között Szoboszlainak is, akit így a 2024–2025-ös bajnoki idényben először cserélt le mestere a PL-ben.

Ha a vártnál kissé szorosabb mérkőzésen is, de a Mersey-parti együttes kihasználta a Manchester City újabb botlását, és győzelmével átvette a vezetést a tabellán.

A játéknap korábbi mérkőzéseiről ide kattintva olvashat! 

A Liverpool legközelebb jövő szerdán lép pályára, a Bajnokok Ligája ligaszakaszának 2. körében a Bologna vendégeskedik az Anfield Roadon. A találkozóról pedig helyszíni beszámolót olvashatnak majd az Index hasábjain. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 6. FORDULÓ
Wolverhampton–Liverpool (0–1)

(Borítókép: Szoboszlai kihagyott ziccere az első félidőben. Fotó: Michael Steele/Getty Images)

Rovatok