Index Vakbarát Hírportál

Nem maradt el a botrány az Atlético–Realon, ahol a 95. percben jött a slusszpoén

2024. szeptember 29., vasárnap 23:21

A címvédő Real Madrid idegenben 1–1-es döntetlent játszott a városi rivális Atlético Madriddal a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 8. fordulójának vasárnapi játéknapján. A mérkőzés első gólját Éder Militao szerezte lábbal, a csereként beálló Ángel Correa a 95. percben egyenlített ki. A hazai drukkerek sportszerűtlen viselkedése miatt a játékvezető egy ízben félbeszakította a mérkőzést.

A Real Madrid keretéből sérülés miatt kimaradt Kylian Mbappé, aki nyáron írt alá a 15-szörös BEK/BL-győztes gárdához. Vinícius Júnior ugyanakkor ott volt a pályán, akit a hazai szurkolók folyamatosan fütyültek, amikor nála volt a labda, a brazil támadó viszont most láthatóan igyekezett a játékra koncentrálni.

Minden bizonnyal sokadjára is leültek vele beszélgetni, állítólag már Carlo Ancelottit is zavarja a szélvészgyors játékos bírókkal szemben tanúsított viselkedése.

Ami a játékot illeti, sok izgalmat nem tartogatott az első félidő, mind a két csapat a stabil védekezésre koncentrált. A kapuk nem forogtak sokszor veszélyben, Julián Álvarez közeli lövését simán hárította Thibaut Courtois – akit szintén kifütyültek a nézők, lévén, hogy korábban az Atléticóban védett –, de a visszajátszások alapján lesről indult a világbajnok argentin.

A másik oldalon Federico Valverde volt aktív, két átlövéssel is jelentkezett, mellette Jude Bellingham emelkedett ki a mezőnyből (nem volt magasan a léc), volt egy kísérlete is, de gólt nem szerzett.

A fordulás után Rodrygo szerezhetett volna gólt, de 16 méterről nem sikerült eltalálnia a kaput, pedig senki nem volt a közelében. Aztán a 64. percben Vinícius Júnior adott középre balról, a hosszún Éder Militao elé került a labda, aki hat méterről lőtt kapura, a megpattanó labda pedig a léc alá vágódott. 0–1

A 70. perc környékén az Atlético szurkolói elkezdték mindenféle tárggyal dobálni az ellenfél kapusát (Courtois is provokálta kicsit a nézőket, tegyük hozzá), ezért a játékvezető kétszeri figyelmeztetés után félbeszakította a meccset. Diego Simeone azonnal kiment a drukkerekhez, és arra kérte őket, hogy nyugodjanak le, különben bajba kerül a csapatuk.

Bő tíz perc szünet után folytatódott a meccs, miután csillapodtak a kedélyek a lelátón. Majd Jan Oblak tolta szögletre  Vinícius Júnior kemény löketét. A brazil támadó 74 percig viselkedett jól, utána viszont elszakadt nála a cérna, és összeveszett a pályán a cserepadról érkező Kokéval.

A hajrában Courtois is bemutatott egy nagy védést, de végül nem úszta meg kapott gól nélkül: a 95. percben a csereként beálló Ángel Correa kapott kiváló indítást, aki előbb elhúzta a labdát a belga kapus mellett, majd gólt szerzett. A játékvezető először kifelé ítélt szabadrúgást, de a VAR rászólt a fülére, hogy Correa nem volt lesen az indítás pillanatában, így felülbírálta a döntését. 1–1

Az Atlético kilenc mezőnyjátékossal fejezte be a meccset, miután a bíró kiállította Marcos Llorentét a 98. percben.

Mind a két csapat pályára lép a Bajnokok Ligájában hét közben, a BL-ben is címvédő Real Madrid a Lille-hez utazik, az Atlético pedig a Benfica stadionjában vendégeskedik október másodikán.

Labdarúgás

La Liga

8. forduló

Rovatok