Index Vakbarát Hírportál

Schäferék legyőzték a BL-döntőst, a Leverkusen otthon vesztett pontokat

2024. október 5., szombat 17:54

A magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin 2–1-re legyőzte a vendég Borussia Dortmundot a német labdarúgó Bundesliga 6. fordulójában.

Schäfer András ezúttal a kispadon kezdett az előző idényben Bajnokok Ligája-döntőt játszó BVB ellen, aztán a 63. percben lépett pályára. A házigazda Union Berlin a szünetben már kétgólos előnyben volt, a Dortmundnak pedig végül csak szépítenie sikerült – emelte ki a Magyar Távirati Iroda.

Ennél is nagyobb meglepetést okozott az újoncként sereghajtó és még nyeretlen Holstein Kiel, amely a címvédő Bayer Leverkusen otthonában ért el 2–2-es döntetlent. Az előző idény bajnoka nyolc perc után már 2–0-ra vezetett, a vendégek azonban közvetlenül a szünet előtt szépítettek, majd a második félidőben büntetőből ki is egyenlítettek.

A Leverkusen hiába lőtt 23 alkalommal kapura az egész meccsen, végül meg kellett elégednie az egy ponttal.

A másik két délutáni mérkőzésen egyformán idegenbeli siker született: a Wolfsburg Bochumban 3–1-re, a Freiburg pedig Brémában 1–0-ra nyert. A német utánpótlás-válogatott Dárdai Bence ezúttal is a kispadon ülte végig a Wolfsburg összecsapását. 

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA, 6. FORDULÓ

később
St. Pauli–FSV Mainz 18.30

(MTI / Index)

Rovatok