Index Vakbarát Hírportál

Angol válogatott középpályást hozhatnak Szoboszlai „nyakára” Liverpoolban

2024. október 5., szombat 18:49

Fenntartásokkal kezelendő angol sajtóhírek szerint „Szoboszlai Dominiknál is jobb tízes” megszerzésén dolgozik a Liverpool vezetősége, és már a konkrét kiszemelt is megvan a magyar válogatott csapatkapitányának helyére Arne Slot kezdőcsapatába.

Előttem az utódom? A Football Insider exkluzív információként tálalja: a Liverpool FC angol válogatott középpályást igazolhat, méghozzá a középpálya közepére, abba a pozícióba, amelyben jelenleg Szoboszlai Dominik szerepel. A sztori érdekessége, hogy az állítólagos kiszemelt az az Eberechi Eze, aki a Pool szombati ellenfelét, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában 1–0-ra legyőzött Crystal Palace-t erősíti jelenleg. 

„A Liverpool olyan tízes szerződtetésén dolgozik, aki jobb, mint Szoboszlai” – hirdeti címében a cikk, amely szerint a Mersey-partiak a jó szezonrajt ellenére is aggasztónak tartják, hogy az idényben eddig megszerzett 23 góljuk közül mindössze kettő érkezett a középpályáról – Alexis Mac Allister és Szoboszlai is a Bajnokok Ligájában volt eredményes. 

A Football Insider az egyik saját készítésű podcastműsorában szakértőként megszólaló Pete O’Rourke, az átigazolásokra specializálódott futballszakíró állításaira hivatkozva állítja, hogy a cirka 60 millió fontra becsült Eze lehet a Liverpool legfőbb kiszemeltje Szoboszlai kiváltására a középpályán. 

Ugyan korábban Arne Slot vezetőedző egy nyilatkozatban megjegyezte, a magyar középpályás az előző szezon mutatói alapján több gólt és gólpasszt kellett volna jegyezzen, és ilyen szempontból még van hova fejlődnie, Szoboszlai egyelőre ebben a szezonban eleget tesz a kérésnek. Noha gólja csak egy van, kilenc tétmeccsen már három asszisztot is kiosztott mellé, játékpercekre visszaosztva 178 percenként érkezik tőle egy kanadai pont. 

A 23 esztendős futballista a minap a Spíler TV-nek adott exkluzív interjúban úgy fogalmazott, a 2024–2025-ös idényben összesen 25 gólt és gólpasszt tűzött ki célul maga elé, ám ha végül esetleg „csak”  húszig jut, azt sem fogja bánni. 

Szoboszlai az idényben eddig lejátszott tíz tétmérkőzésből kilencen lépett pályára. Épp a Crystal Palace ellen megnyert 1–0-s idegenbeli meccs volt az első olyan bajnoki a szezonban, amelyiken nem volt kezdő. De – hosszabbítással együtt – így is több mint ötven percet kapott Londonban, miután szünetben Mac Allister helyére beküldte őt Slot. 

A Liverpool hét fordulót követően vezeti a Premier League tabelláját, egy ponttal megelőzve a szombaton ugyancsak győzedelmeskedő Manchester City–Arsenal kettőst. 

Az Ezéről szóló pletykát annyiból érdemes fenntartással kezelni, hogy a 26 esztendős, kilencszeres válogatott angol többnyire balról szokott játszani a Crystal Palace középpályáján, Oliver Glasner vezetőedző irányítása mellett ráadásul leginkább klasszikus szélsőként, míg Szoboszlai sokszor a jobb oldal felé húzódik a Liverpoolban – ahogyan tette azt Jürgen Klopp irányítása alatt is. Így bár főbb statisztikai mutatóik mutatnak hasonlóságot, a profiljuk eltérő. 

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a Selhurst Parkban. Fotó: Andrew Powell / Getty Images Hungary)

Rovatok