Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal és a Manchester City is tapad a Liverpoolra Angliában

2024. október 5., szombat 18:15

A címvédő Manchester City 3–2-re legyőzte a vendég Fulhamet, az Arsenal pedig 3–1-re verte otthon a Southamptont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 7. fordulójában, ezzel az előző idény első két helyezettje továbbra is tapad az éllovas Liverpoolra.

A City és az Arsenal sikerében közös, hogy mindkét csapat hátrányból fordítva nyert: Manchesterben a Fulham került előnybe, de a hazaiak Mateo Kovacic duplájával fordítottak, s onnan már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A Southampton a második félidő elején szerzett 1–0-s vezetést, majd a mérkőzés és a vendéglátók legjobbja, Bukayo Saka két gólpasszával és egy góljával az Arsenal fordított és diadalmaskodott, ez pedig az észak-londoni Ágyúsok 400. hazai sikere volt a PL-ben – emelte ki beszámolójában a Magyar Távirati Iroda.

Mikel Arteta csapatában ezúttal is betalált Kai Havertz, aki sorozatban a hetedik hazai bajnokiján volt eredményes az Emirates-ben, erre korábban csak egyetlen játékos volt képes a londoniaknál: Robin van Persie. A 25 éves német támadó a válogatott mérkőzések miatti szünetet követően akár új klubrekordot is felállíthat...

Ezekkel a sikerekkel mindkét együttes tovább üldözi a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató, listavezető Liverpoolt, amely a forduló kora délutáni meccsén 1–0-s győzelmet aratott a Crystal Palace otthonában.

A magyar válogatott Kerkez Milossal felálló Bournemouth 1–0-ra kikapott Leicesterben, Kerkezt a 63. percben lecserélték. Brentfordban nyolcgólos találkozót láthattak a szurkolók, a hazaiak ugyanis 5–3-ra verték a Wolverhamptont úgy, hogy hat gól az első félidőben esett.

A Liverpool kora délutáni győzelméről itt olvashat bővebben! 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 7. FORDULÓ
Szombati játéknap

Korábban
Crystal Palace–Liverpool 0–1 (0–1)

(MTI / Index)

Rovatok