Index Vakbarát Hírportál

„Nem bántam meg” – a spanyolok sztárja elárulta, miért mondott nemet a Liverpoolnak

2024. október 5., szombat 08:40

Sokáig úgy tűnt, hogy Arne Slot első igazolása a nyáron Martín Zubimendi lehet, de aztán az Európa-bajnok játékos és klubja, a Real Sociedad is úgy döntött, hogy idén nem költözik sehová. A futballista amondó volt, a média okozta túl nagy zaj tette számára igazán nehézzé azt a pár napot, amíg meghozta a döntését – szúrta ki a baszk sajtóban megjelent interjút a Sport365.

Az Európa-bajnokságot követő hetekben erőteljesen tartotta magát a hír, a Real Sociedad 25 éves szűrőjét szemelte ki első átigazolási célpontjának a Liverpool kispadjára leült Arne Slot. A holland menedzser idővel meg is erősítette, hogy érdeklődtek Martín Zubimendi iránt, utóbbi azonban mindeddig nem szólalt meg, miért döntött az utolsó pillanatban a maradás mellett. A sport365.hu által kiszúrt, eredetileg a baszk sajtóban megjelent interjúban viszont elárult néhány dolgot a maradása hátteréről. 

„Kényelmetlen pillanatokat éltem át. A legjobb volt számomra az, hogy itt maradhattam. A sajtó miatt volt ekkora a zaj, de miután megszületett a döntés minden könnyebb lett. (...) Kicsit kényelmetlenül éreztem magam mindentől, különösen a zaj miatt, és végül elszigeteltem magam, aztán meghoztam a helyes döntést” – idézte fel a nyáron történteket. 

A középpályás a Noticias de Gipuzkoának azt is elmondta, hogy örül, amiért így határozott, ezt pedig a Real Sociedad gyengébb idénykezdete sem befolyásolja.

„Természetesen nem bántam meg, hogy maradtam. Belül hoztam meg a döntésemet. Úgy gondoltam, hogy ez a legjobb, amit tehetek. Az azóta történt eredmények, hogy nem megy annyira a csapatnak, nem befolyásolnak. Továbbra is látom a potenciált ebben a gárdában. Csak nézni kell, ahogyan edzünk. Hiszek abban, hogy jó szezonunk lesz.”

A kék-fehérek jelenleg a spanyol élvonal 14. helyén állnak, míg a Liverpool vezeti az angol első osztályt. 

Rovatok