Index Vakbarát Hírportál

Könnyek között, hordágyon hagyta el a Bernabéut a világ egyik legjobb hátvédje

2024. október 6., vasárnap 07:15

Nagyon úgy tűnik, két hét leforgása alatt a harmadik világklasszis labdarúgó szenvedett keresztszalag-szakadást, és kényszerül lábadozással tölteni a szezon hátralévő részét. Dani Carvajal, a Real Madrid jobbhátvédje szombat este, a Villarreal elleni bajnoki mérkőzés gyakorlatilag utolsó eseményeként súlyos sérülést szenvedett. A könnyező játékost hordágyon vitték le a Santiago Bernabéu Stadion gyepszőnyegéről, és a diagnózis szerint nagy valószínűséggel már nem léphet pályára a 2024–2025-ös szezonban.

A Real  Madrid–Villarreal spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzés a La Liga 9. fordulójában Federico Valverde és főleg Vinícius Junior bombagóljáról lehetett volna emlékezetes, hiszen két nem akármilyen góllal nyert 2–0-ra Carlo Ancelotti edző csapata.

Mégis a többségnek nagy valószínűséggel a találkozó utolsó mozzanata égett bele a retinájába, amikor Dani Carvajaval jobb térde rémséges szögben hajlott meg egy összecsapás közben.

 Az eset 2:40-nél látható.

A 32 éves, hatszoros Bajnokok Ligája-győztes veterán labdarúgó, ez idő szerint vitán felül a világ egyik legkiválóbb jobbhátvédje – sokan valószínűleg rögtön az első helyre teszik –, a spanyol válogatott nyári Eb-diadalának egyik hőse fájdalmas sikoly kíséretében terült el a földön. Azonnal látszott, hogy komoly a sérülése. Könnyek között, hordágyon hagyta el a játékteret.

Az első diagnózis lesújtó, valószínűleg térdszalagszakadás, ami azt jelenti, hogy nemcsak a soron következő Bajnokok Ligája-rangadón nem lehet ott, amelyen csapata október 22-én a Borussia Dortmundot fogadja az előző BL-kiírás döntőjének visszavágóján, hanem nagy valószínűséggel a szezon teljes hátralévő részében sem futballozhat. 

A súlyos sérülésről, a keresztszalag-szakadásról szóló hírt a futballügyekben mindig jól értesült Fabrizio Romano is megerősítette.

Az eset külön tragédiája, hogy Yeremy Pinóval akadt össze Carvajal jobb lába. Pino teljesen vétlen volt, és amikor a meccs után bement az öltözőbe vigasztalni Carvajalt, ő maga is sírva fakadt. Nyilván amiatt volt ennyire megrendülve, mert két héttel korábban akkor is a pályán volt, amikor Marc-André ter Stegen, a Barcelona kapusa hasonló sérülést szenvedett.

Mostanában rájár a rúd a világsztárokra, két héten belül ez a harmadik keresztszalag-szakadás, Rodri, a Manchester City kulcsjátékosa is kidőlt a teljes szezonra.

A találkozón az 50. percben járt az óra mutatója, amikor ráközelített a kamera a Santiago Bernabéu Stadion díszpáholyára, és megjelent a kivetítőn Toni Kroos, aki legutóbb 125 napja fordult meg a gyönyörű futballszentélyben. Nos, amikor a csapat német exkarmestere és két gyermeke feltűnt, olyan eget verő ováció rázta meg a stadiont, hogy félő volt, összeomlik a közelmúltban tovább modernizált hatalmas aréna.

La Liga, 9. forduló:

Vasárnap játsszák:

Pénteken játszották:

(Borítókép: Daniel Carvajal 2024. október 5-én Madridban, Spanyolországban. Fotó: Mateo Villalba / Getty Images)

Rovatok