Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominink elárulta, mi a következő megvalósítandó álma

2024. október 8., kedd 14:21

A bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is szeretné megnyerni a Liverpoollal Szoboszlai Dominik, az angol labdarúgó-bajnokság listavezetőjének magyar légiósa – írja a Men in Blazersnek adott interjúból készült szemléjében a Magyar Távirati Iroda.

„Gyerekkoromban az volt a célom, hogy én is a pályán hallgathassam a BL-himnuszt, aztán az, hogy gólt szerezzek. Aztán válogatott akartam lenni, majd csapatkapitány. Mindegyiket elértem, most a bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját akarom megnyerni a Liverpoollal. Szóval nagy céljaim vannak, de mindig olyanokat tűzök ki magam elé, amelyek reálisak” – nyilatkozta a labdarúgással foglalkozó, egyesült államokbeli Men in Blazers médiavállalatnak adott YouTube-interjúban a 23 éves Szoboszlai Dominik.

Arról is kérdezték a Liverpool nyolcasát, hogy milyen tanácsot adna gyerekkori önmagának. Erre Szoboszlai elmondta, hogy a pályán kívüli dolgok a legnehezebbek, amikor fiatalon el kell hagyni a családot, és egy másik országban nyelvismeret nélkül élni. „És persze ott vannak az edzések, hiszen nem te vagy az egyetlen, aki a Liverpool játékosa akar lenni. Lépésről lépésre kell haladni, fel kell kerülni az első csapatba, utána elmenni egy másik bajnokságba, és ha minden jól megy, akkor jöhet a Liverpool” – fogalmazott a válogatott csapatkapitánya, aki a Pool szezonbeli első tíz meccséből nyolcszor kezdő volt.

Hozzátette, természetesen az út még akkor sem ér véget, amikor valaki Liverpoolba érkezik, hiszen hétről hétre bizonyítani kell, meg kell küzdeni a csapatba kerülésért. 

A vörösök a Jürgen Kloppot nyáron váltó Arne Slot irányításával a Premier League-ben eddigi hét mérkőzéséből hatot megnyertek, így a címvédő Manchester City előtt vezetik a tabellát, míg a Bajnokok Ligája alapszakaszában két találkozót követően százszázalékosak. Szoboszlai idénybeli eddigi egyetlen gólját az AC Milan otthonában szerezte. Emellett három gólpassza is van már. Korábban úgy fogalmazott, összesen 20–25 kanadai pontot remél magától ebben az idényben.

A Bologna elleni BL-meccset követően – amelyen Szoboszlai Mohamed Szalah-nak adott asszisztot – ügynöke, Esterházy Mátyás az Indexnek adott exkluzív nyilatkozatban is értékelte a középpályás eddigi szezonját. A szakember kiemelte, Szoboszlai „eddigi pályafutása önmagáért beszél, és bízunk benne, hogy a mostani idény sem végződik trófea nélkül”.

A magyar labdarúgó felnőttkarrierje eddigi egyetlen idényét sem zárta úgy, hogy legalább egy trófeát ne emelhetett volna magasba aktuális csapatával a szezon alatt.

(MTI / Index)

Rovatok