Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City Portugáliából hozhat szakembert az egyik legfontosabb pozícióba

2024. október 11., péntek 12:49

Megtalálta új sportigazgatóját az angol élvonalban (Premier League) szereplő Manchester City, állítja X-oldalán Fabrizio Romano. Az olasz sportújságíró szerint a portugál Sportingnál dolgozó Hugo Viana veszi át az angoloknál 12 évet lehúzó Txiki Begiristain helyét 2025 nyarától.

Nem nagy meglepetés, hogy a Sporting Lisszabonnál dolgozó Hugo Vianára esett a tízszeres angol bajnok Manchester City választása, a rendkívül sikeres, ám idény végén leköszönő sportigazgatója, Txiki Begiristain utódjául. A 41 éves szakember az elmúlt években többször is bizonyította, hogy remek szeme van a tehetséges játékosok felkutatásához.

Erre ékes példa Gyökeres Viktor, akit tavaly igazolt le a portugál óriás 24 millió euróért az angol másodosztályban szereplő Coventrytől. A támadó pedig nemhogy helytállt, de teljesen felülmúlt minden vele szembeni várakozást. 

A svéd játékos a 2023–2024-es szezonban 50 tétmeccsen 43 góllal és 15 gólpasszal hálálta meg a belé vetett bizalmat, csapata pedig 90 ponttal simán behúzta a portugál bajnokságot.

Viana 2025 nyarától foglalja el majd új pozícióját, a már Pep Guardiola menedzser érkezése előtt is a manchesteri kékeket szolgáló Txiki Begiristain pedig több mint egy évtized után hagyja el pályafutása egyik legfontosabb színhelyét. 

A brit sajtó Begiristain két nappal ezelőtt bejelentett távozása óta találgatja, mindez a Cityvel hat angol bajnoki címet, 2023-ban pedig Bajnokok Ligáját is nyerő Guardiola búcsújának előszele-e. 

(Ajánlókép: Jan Kruger, Getty Images)

Rovatok