Index Vakbarát Hírportál

Robbant a bomba: mégsem Vinícius Júnioré, hanem Rodrié az Aranylabda?

2024. október 28., hétfő 15:47

Hétfő délután az As című madridi lap rukkolt elő a szenzációs hírrel: értesüléseik szerint nem Vinícius Júnior kapja hétfő este Párizsban az Aranylabdát, hanem Rodri, a Manchester City spanyol középpályása, aki nemrégiben térdszalagszakadást szenvedett, és kidőlt az egész szezonra. A Real Madrid küldöttsége sértődötten lemondta az utazást, és nem szállt fel a Párizsba tartó repülőgépre.

Nemcsak az As, hanem Fabrizio Romano, az olasz transzferguru is világgá röpítette a szenzációs hírt: az előzetes jóslatokkal ellentétben mégsem Vinícius Júnior, a Real Madrid brazil csatára kapja hétfő este Párizsban a 2023–2024-es futballszezon legjobbjának járó Aranylabdát, hanem Rodri, a Manchester City spanyol középpályása. 

A hír hallatán a Real Madrid küldöttsége lemondta párizsi útját, a vezetők és a játékosok – mintegy ötvenen – nem szálltak fel a Párizsba tartó különgépre, egyedül a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató, Emilio Butragueno utazik el. A klub így kommentálta a történteket:

Az Aranylabda és az UEFA nem tiszteli a Real Madridot; és a Real Madrid nem megy oda, ahol nem tisztelik.

Rodri, azaz Rodrigo Hernández Európa-bajnokságot nyert a nyáron a spanyol válogatottal, és a Manchester Cityvel bajnok lett a Premier League-ben. Ezzel szemben Vinícius spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes lett. Ha kizárólag az eredményeket nézzük, akkor Dani Carvajal, a Real Madrid jobbhátvédje érdemelte volna meg az Aranylabdát, mivel ő Európa-bajnokságot, Bajnokok Ligáját és spanyol bajnokságot is nyert a legutóbbi szezonban. 

Az Aranylabda Gála hétfő este 20 óra 45 perckor kezdődik Párizsban. 

Rovatok