Index Vakbarát Hírportál

Álmos napközben? Éjjel meg horkol? Ajjaj!

2016. június 7., kedd 11:28 | aznap frissítve

A horkolás és az egyéb alvászavarok egészen komoly következményekkel, akár halállal is járhatnak. Egy alváscentrumban jártunk utána a jó alvás feltételeinek és a rossz alvás következményeinek.

Meglepően sokan küzdenek alvászavarokkal

A magyarok 40-50 százaléka horkol a statisztikák szerint. Ez az egyik legkomolyabb alvászavar, az alvás közbeni légzéskimaradás jele is lehet, ami szélsőséges esetben akár halállal is járhat.
Sokan nem is tudják, hogy alvászavarokkal küzdenek. Pedig vannak jelei, például az, ha valaki annak ellenére fáradt és dekoncentrált, hogy eleget alszik. Csak éppen az alvás minőségével van probléma, ami mögött fizikai és pszichés okok egyaránt meghúzódhatnak.
Videónkban a jó alvás feltételeinek is utánajártunk. A megfelelő ágy kiválasztásától a nyugodt környezet megteremtésén keresztül a lefekvés ideális időpontjának kiválasztásáig sokat tehetünk azért, hogy alvásminőségünket javítsuk. Így kipihentebbek és egészségesebbek leszünk.

Álmos napközben? Éjjel meg horkol? Ajjaj!

A cikket a Brand & Content készítette az idén 100 éves Cardo gyár megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok