Index Vakbarát Hírportál

Tippek, trükkök, praktikák és receptek grillezéshez

2017. június 12., hétfő 07:53

Igazán szuper közösségi program a grillezés, csak ne lehetne annyi ponton beégni a tűzgyújtástól kezdve a recepteken át a nyersen maradt, vagy épp szénné égetett hozzávalókig. A szezon kezdete alkalmából tippeket, trükköket és praktikákat adunk az európai Bocuse d’Or győztese, Széll Tamás segítségével, hogy bárki a grillpartik királyává válhasson. Infografikánkkal pedig komplett fogásokat tervezhet a következő kerti sütéshez.

Nézze meg videón, hogy grillez egy profi!

Széll Tamás tippjei:

Mielőtt még belevágnánk, gyorsan fussunk végig azon, melyek is a grillezés elmaradhatatlan kellékei. Szükségünk lesz először is magára a grillre, ami lehet faszenes, elektromos vagy gázos - az a lényeg, hogy mire oda jutunk, hogy sütnénk, álljon készen - feltöltve / bedugva / beüzemelve. Ha ez megvan, és boldogan lobog a láng, vagy éppen forrósodik a rács, a következő lépés a körülöttünk lévő terület előkészítése. Nem árt, ha van egy asztal kikészítve, rajta a szükséges segédeszközök: deszkák, kések, tálak, valamint csipesz és spatula a forró húsok és egyéb sütnivalók kezeléséhez.

Túl a csirkemellen

Ahogyan infografikánból is látszik, nem csak a csirkemell létezik, rengeteg olyan húsféle és zöldség van még, melyet egyszerűen tökéletesre lehet grillezni. Legyünk hát mi is bátrak, és próbálkozzunk akár sertéssel, akár marhával - a vendégeink hálásak lesznek érte! Nem árt, ha a pácolást akár már előző este elvégezzük, valamint a sütés előtt egy órával a húsokat érdemes kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek, így jobban lehet velük majd bánni.

Érdemes minden alapanyagot és hozzávalót a sütést megelőzően teljesen előkészíteni, hogy a végén már csak grillezni kelljen, és ne kelljen se kapkodni, se odaégetni semmit, csak mert nem pucoltunk meg, esetleg nem vágtunk fel valamit. Sokat tud segíteni a sütésben egy maghőmérő. Ezt már párezer forintért megkaphatjuk, és az interneten fellelhető táblázatok segítségével pontosan olyan átsütöttségűre tudjuk készíteni a húsainkat, amilyenre szeretnénk.

Brand & Content Brand & Content
Az infografikát a Brand & Content készítette a Lidl megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok