Index Vakbarát Hírportál

Ön digitális írástudó?

2017. szeptember 26., kedd 08:00

Sorban áll, vagy telefonról intézi ügyeit? Megkönnyíti saját életét a digitális eszközök, technológiák használatával? Töltse ki tesztünket, és kapjon képet arról, hogy áll digitális kompetenciák terén!

A Digitális Iskola Program célja, hogy

A digitális írástudás fejlesztése ma már megkerülhetetlen az iskolai oktatás területén is, ha olyan diákokat akarunk nevelni, akiknek tudása versenyképes lehet a munkaerő piacon. Ehhez még sokat kell tennünk, de sokszor még azt sem tudjuk, hogy

pontosan mit is jelent a digitális írástudatlanság fogalma, hiszen ez többféle kompetencia hiányát jelentheti.

Nem arról van szó, hogy képesek vagyunk-e bekapcsolni egy digitális eszközt, vagy elvégezni vele valamilyen munkát, hanem arról, hogy az eszközök által nyújtott lehetőségeket ki tudjuk-e úgy használni, hogy azok pozitív hatást gyakoroljanak az életünkre.

Tudunk-e például hatékonyan információkat szerezni, képesek vagyunk-e arra, hogy ezeket kritikusan szemléljük és más forrásból is ellenőrizzük? Átlátjuk-e az online és a mobilos szolgáltatások biztonsági és adatvédelmi következményeit?

A Vodafone Digitális Iskola Programját támogató Főállású Angyalok munkájának célja a jövő generációjának digitális írástudásra való nevelése. Szavazzon a jövő Főállású Angyalaira itt!

Tesztelje le digitális tudását!

A játék lezárult.

Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok