Index Vakbarát Hírportál

Így nem veszel törött autót

2020. március 9., hétfő 13:48 | négy éve frissítve

Drága olvasóink, hosszú-hosszú előkészítés, végtelen mennyiségű fejlesztés után elkészült és már több mint negyed éve stabilan üzemel is kártörténet-lekérdező szolgáltatásunk, a TotálKár. Nincs kisebb célkitűzésünk ezzel, minthogy a legnagyobb, legpontosabb és legtisztességesebb adatbázisként szolgáljon. Amióta használjuk, biztosan állítjuk: mi soha nem mennénk megnézni használt autót nélküle.

Mit tud?

A TotálKár lekérdezése a magyarországi gépjármű-kárrendezés szereplői által bevitt adatok adatbázisában keres. Ha a megvenni kívánt autón az elmúlt két évtizedben akár kötelezős, akár cascós javítási kárszámítás készült (mert felvette a kárt egy biztosító, egy márkaszerviz, egy hivatalos lakatos), szinte biztosan tudunk róla, és azt is tudjuk, mennyire becsülték a javítás költségét, azaz körülbelül mekkora volt a baj. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy az elképzelhető legkiterjedtebb adatokhoz férhessünk hozzá. 

Hogyan működik?

 1: Megadja az autó alvázszámát

A korrekt hirdetők általában már a hirdetésben közzéteszik az alvázszámot, hogy megkönnyítsék az informálódást. Ha a hirdetésben nem találja, kérje el telefonon vagy emailben. Ha az eladó vagy kereskedő nem hajlandó megadni, akkor arra alighanem oka van, önnek pedig a gyanakvásra van oka.

2: Az alvázszám alapján lefuttatja a TotálKáron a keresést - ingyen

Ebből rögtön kiderül, hogy van-e javítási kalkulációs adatunk az autóról. Jó eséllyel lesz: az autók bizony sérülnek a használatban, az esetek 45 százalékában pozitív az eredmény.

 3: Ha van kártörténeti kalkulációs adatunk, annak letöltése 3990 Ft.

Fizetni kizárólag bankkártyával lehetséges. A tranzakció után e-mailben, elmenthető vagy nyomtatható dokumentumban küldjük meg az adatlapot. Itt meg is lehet nézni egy mintaaddatlapot.

Mi van akkor, ha nincs adat?

Ha nincs adatunk, akkor a lekérdezése ingyenes volt. Az adatbőség mellett ez az egyik legfontosabb különbség a TotálKár és a piac összes többi szereplője között. Nálunk nem szerencsejáték a lekérdezés: ha nincs kártörténeti adatunk, ön nem költ. 

A Totalcar szolgáltatása segít abban, hogy használt autó vásárlásakor tudja, hogy melyek azok a részei az autónak, amit jobban érdemes megnézni, mi az, amire feltétlenül rá kell kérdezni az eladónál. 

Ha autót venne, vagy érdekli meglévő autójának előtörténete, erre tessék: a TotálKár ide kattintva várja.

Rovatok