Index Vakbarát Hírportál

Száguldó bevásárlókocsival a városban

2020. március 10., kedd 06:18

Sorban állás helyett kényelmes válogatás a fotelből, pénztárca helyett online fizetés, cipekedés helyett bármi kedvünkre való tevékenység. Ma már így is vásárolhatunk élelmiszert, amit ráadásul az ajtónkig hoznak az időpontra érkező kiszállítók. De pontosan kik azok, akik az egész városon keresztülszáguldva elhozzák nekünk az alapanyagokat a vasárnapi ebédhez?

Házhoz rendelni szinte mindenki szokott valamit: az új hűtőt, a napi ebédet, apróságokat a Távol-Keletről. Ezek a holmik informatikai rendszereken és raktárakon keresztül érkeznek meg végül fizikai valójukban abba a furgonba, ahonnan aztán mi kézhez kapjuk. Ma már egyre jellemzőbb, hogy a nagybevásárlást is online intézzük, hiszen így nem nekünk kell cipelni a nehéz holmikat, kényelmesen válogathatunk, sorban állás nélkül fizethetünk. Expressz szállítással akár 3 órán belül nálunk lehet a pakk, csak ki kell nyitnunk a kaput a futárnak.

De vajon hogyan zajlik az élelmiszer-kiszállítás egy igazán 21. századi cégnél?

Mennyit autóznak a futárok, hány kiló árut cipelnek naponta és hány címet kell felkeresniük egy héten? Hogyan zajlik egy futár napja? A Kifli.hu munkatársaival forgattunk.

A futár egy napja

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a Kifli.hu megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok