Index Vakbarát Hírportál

Így közelít a tudomány a füstmentes technológiákhoz

2021. október 22., péntek 00:25

Ma már számos füstmentes technológia létezik, melyek működésükben és hatásukban különböznek a hagyományos dohánytermékektől. De hogyan áll ehhez a kérdéshez a tudomány? Infóvideónkból kiderül, milyen kutatásoknak vetik alá ezeket a technológiákat, hogyan vélekednek a kérdéskörről a vezető szakmai és nemzetközi testületek, illetve hogy a felhasználók hogyan tudnak felelős, tájékozott döntést meghozni az ártalomcsökkentés lehetőségeiről.

A dohányzás olyan társadalmi probléma, amelyben nem pusztán a dohányzó, hanem a közvetlen környezete is érintett, így az ártalomcsökkentésnek kiemelten fontos szerepe van. Ahhoz azonban, hogy felmérjük a lehetőségeinket, tisztán kell látnunk, ami csak úgy lehetséges, ha a tények alapos ismerete birtokában vagyunk. Természetesen az a legjobb, ha rá sem szokunk a dohányzásra, illetve ha már dohányzunk, akkor mielőbb leszokunk. Ha ez valami miatt nem történik meg, akkor célszerű tájékozódnunk az ártalomcsökkentés lehetőségeiről.

Aki megalapozott véleményt szeretne kialakítani a füstmentes technológiákkal kapcsolatban, annak ismernie kell a tudományos alapokat, a különböző eljárásokat, valamint azt a módszertant, amelyet felhasználva különböző kutatásoknak vetik alá ezeket az új alternatívákat. Infóvideónkban ebben nyújtunk segítséget!

Füstmentes technológiák és a tudomány

Rovatok