Index Vakbarát Hírportál

Önnek van otthon füstjelző készüléke? Mert életeket menthet!

2023. április 17., hétfő 00:00

Tudta, hogy Magyarországon nagyjából óránként keletkezik egy lakástűz? És azt, hogy ezek a tűzesetek javarészt emberi tevékenységre vezethetőek vissza? De mit tegyünk, hogy elkerüljük a bajt? Mutatjuk!

Linczényi Márkó számára kiemelten fontos a tudatos életmód. Ez megmutatkozik abban, hogy odafigyel arra, hogy mit eszik, mit vásárol és mivel közlekedik, de abban is, hogy igyekszik az élet minden területén tudatosan és felelősségteljesen cselekedni. Előző anyagunkban a füstmentes város fontosságáról mesélt nekünk, most pedig a füstmentes otthonok jelentőségére hívja fel a figyelmet.

A statisztikák szerint Magyarországon nagyjából óránként keletkezik egy lakástűz, amelyet nagy százalékban a dohányzás okoz. A Magyar Tűzoltó Szövetség tapasztalatai szerint a lakóépületekben keletkezett tüzesetek túlnyomó részben valamilyen emberi tevékenységre vezethetőek vissza. De melyek is ezek és mit tehetünk otthonunk biztonsága érdekében? Kattintson a videóra!

Füstmentes otthon tippek Linczényi Márkkal

Éppen ezért indult el a „ Technológiával a Füstmentes Otthonokért” kampány, amelynek célja felhívni a figyelmet az égés és a füst lehetséges káros következményeire. Az égés és a füst az élet számos területén hatalmas károkat okoz, pedig ma már rendelkezésre állnak olyan technológiai megoldások, amelyek segíthetnek abban, hogy a nyílt lánggal és füsttel járó problémákat kiküszöböljük.

Amint láthatjuk a lakástűz oka leginkább a dohányzás, ezért önmagunk és környezetünk egészségének védelme érdekében is az a legjobb döntés, ha nem dohányzunk. Ha pedig cigarettázunk, szokjunk le róla. Amennyiben mégsem hagyunk fel a dohányzással, tájékozódjunk az ártalomcsökkentés lehetőségeiről.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

Rovatok