Index Vakbarát Hírportál

Megy guglizás nélkül? Tesztelje velünk tudását!

2023. április 25., kedd 00:06

Átalakulóban a világ, ma már sokan nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a történelmi tudásnak. Pedig ezek az ismeretek szélesebb rálátást biztosítanak az élet különböző területeire, és persze minél több év tapasztalattal rendelkezünk a múltból, annál nagyobb sikerrel állhatjuk meg helyünket a jelenben. Arra buzdítjuk olvasóinkat: kvízünkben frissítsék fel velünk a korábban tanultakat.

Párizs, 1889: átadják a Gustav Eiffel által tervezett 276 méter magas tornyot. Ezzel egy időben pedig van egy pénzintézet, amelyik ekkor már több mint három évszázad, egészen pontosan 326 év tapasztalatával stabil szereplője a világ gazdasági életének és hitelezője számos nagy vállalkozásnak. Ez pedig nem más, mint a CIB Bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo Csoport, melynek történelme közel fél évezredre nyúlik vissza, sztorija 1563-ban indult.

Ennyi idő alatt társadalmak születtek és alakultak át, fontos találmányokat fedeztek fel, folyamatosan változtak a kulturális trendek és számos tudományos elméletet dolgoztak ki. Mára turisták milliói által látogatott épületek emelkedtek magasba, felbecsülhetetlen értékű művészeti alkotások születtek.

Utoljára talán középiskolában volt szükség a történelem fontos évszámaira, de mindig jó érzés kicsit frissíteni az akkor megszerzett tudást. Úgy gondoljuk, ez a fajta ismeretanyag nemcsak múlt megértése során szükséges, de segíthet a jelen problémáinak feldolgozásában és a jövő kihívásaira való felkészülésben is.

Ezért összeállítottunk egy kvízt, amely kitöltése után az olvasók megvizsgálhatják, mennyit kopott történelmi tudásuk az évek alatt, mindezt pedig egy kis matekos agytornával dobtuk fel.

Ön mennyire ismeri az elmúlt 5 évszázad emblematikus eseményeit?

A CIB Bank anyabankja, az Intesa Sanpolo történelme 1563-ban indult. Kérdéseink az azóta eltelt időszakhoz kapcsolódnak.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ha szívesen olvasna további érdekes eseményekről az elmúlt 460 évből, kövesse a CIB Bank Facebook oldalát

 

A CIB Bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo történelme már 1563-ban elkezdődött. Az elmúlt 460 évben a világ teljesen megváltozott, a pénzintézet azonban azóta is azért dolgozik, hogy segítse ügyfeleit pénzügyi döntéseikben. Számunkra ez jelenti a stabilitást. Amennyiben Ön is a pénzügyi stabilitást keresi, látogasson el a CIB Bank weboldalára.

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Dialogue Creatives készítette,  a  CIB Bank  megbízásából, nem az Index szerkesztősége. 

Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben, ha üzenne nekünk, ezen a címen elér minket.

Rovatok