Index Vakbarát Hírportál

Verseny-győztes termékeket kóstoltunk

2023. június 2., péntek 00:24

Az idei Hungaricool termékverseny díjazottjai közül ezúttal hármat teszteltünk le, a Fragola fagylaltjait, a Fizz Water ízesített ásványvizeit és a Tunki-Tunki szendvicskrémjeit. Mindháromra jellemző, hogy alacsony cukortartalommal, természetes összetevőkből készültek és már megvásárolhatóak az INTERSPAR kínálatában. Kíváncsiak voltunk, hogy miben különlegesek ezek a termékek a jelenleg kapható palettához képest.

A Hungaricool győzteseiről cikksorozatban számolunk be, melynek első részét itt olvashatják. Ezúttal ad-hoch pikniket tartottunk a következő három nyertes termékeiből. A termékek kellemesek, harmonikusak és környezettudatosságra törekszenek. Az ízlés, különösen gasztronómiai vonalon teljesen szubjektív, ettől függetlenül is elmondhatjuk, hogy minden terméken érezhető volt a gondosság, a kiváló alapanyagok használata és az átgondolt csomagolás.

Fizz Water: természetes aromájú szénsavas üdítők

Különlegessége ennek a szénsavas, ízesített ásványvíznek, hogy a cég saját fúrt kúttal és palackozóüzemmel rendelkezik Vas vármegyében. Az innen nyert forrásvizet szénsavval dúsítják és természetes aromákkal ötvözik.

Alma-körte, levendula-bodza és eper-bazsalikom ízkombinációkkal kaphatóak a Fizz Water ízesített ásványvizek. Ezekből mi két terméket kóstoltunk meg, a körte-alma és a levendula-bodza aromájúakat.

A csomagolás, mint a legelső benyomás: finom, egyedi mintájú címke a forma PET palackon, ami tükrözi az egyes ízkombinációkat, természetközeli, botanikus motívumok, gyümölcsök fogják közre a feliratot.

Amikor kinyitottuk a palackokat, az aromák illata kiszabadult. Különösen erőteljes volt a körte-alma esetében, itt az ízvilág is határozottabb, gyümölcsösebb volt a levendula-bodzához képest. A levendulás változat harmonikus és lágyabb összhatást keltett, inkább azoknak ajánljuk, akik a visszafogottabb ízeket kedvelik.

Mind a két ízt bátran javasoljuk longdrinkekhez és nyári koktélokhoz, limonádékhoz jól behűtve, a szezon már úgyis a nyakunkon van.

Tunki-Tunki: az ízbomba vegán mártogatós

A tulajdonosok szívügye a vegánság; ezeket a termékeket úgy állították össze, hogy egészségesek és laktatóak legyenek, a felhasználásuk pedig változatos. Akár mártogatós, akár szendvicskrém vagy főzőkrém formájában is megállják a helyüket. A Tunki-Tunki tulajdonképpen változatos, fűszeres zöldségkrémeket kínál számos variációban hozzáadott cukor, tartósítószer vagy adalékanyag nélkül.

A sültpaprikás édesburgonyát és a salsát választottuk ki a kínálatból, melyhez Spar tortilla chipset választottunk „kanapénak”. Sajnos ez nem feltétlenül volt jó választás, mert bár a salsa szósz esetében tökéletesen működött az ötlet, a sültpaprikás édesburgonya ízélményét elnyomta. Utóbbihoz inkább egy friss ropogós kenyeret, pirítóst tudunk elképzelni.

A csomagolás, mint a legelső benyomás: praktikus, visszazárható és könnyen kezelhető méretű üvegben kaptuk meg a termékeket. Minden termékvariáció különböző színű papírszalagot kapott, hogy jól meg lehessen különböztetni azokat egymástól. A dizájn szerethető, mert nem hivalkodó.

A salsa rendkívül harmonikus, ízeiben vagány, de nem túlexponált, érezhetően természetes és friss összhatású. Míg az édesburgonya finomabb fűszerezésű, naturálisabb.

Akár előételnek, uzsonnának is gond nélkül el tudjuk képzelni, kiváló partikellék és kétségkívül szendvicsben is remekül tud érvényesülni. Egészséges és finom választás azok számára is, akik nem osztják a vegán életfelfogást.

Fragola: az eddigi legjobb mangó fagyink

A Fragola fagylaltjait már korábban is kóstoltuk, hiszen a város több pontján évek óta árulnak hol utcáról, hol saját üzletből. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy jégkrém kiszerelésben milyen élményt tud majd nyújtani ez az egyébként gombócosként megismert termék.

A cég elkötelezte magát az innováció és az egészséges desszertek mellett. Már korábban is változatos és lenyűgöző, cukor- és midenmentes ízeket kaphattunk tőlük.

A csomagolás, mint a legelső benyomás: 1 literes papírpoharas kiszerelésben vásárolhatjuk meg a Fragola fagylaltjait. Az ízkombinációk egyszerű és esztétikus színvilággal különböztethetőek meg egymástól.

A Mangó álom és Citromtorta variációkat kóstoltunk, emellett még Sós földimogyoró, Vegán pisztácia, Vegán eper, Vegán vérnarancs is kapható.

A mangós fagylalt szó szerint belerobban az ember szájába, mintha csak egy falat friss gyümölcs lenne, abszolút kompromisszummentesen hozza az egzotikus vonalat. A citromfagylalt sokkal lágyabb, kókuszchipsszel kombinált, tejszínesebb változat, ízvilága pedig simulékonyabb. Mindkét fagylalt kiegyensúlyozott, kevésbé édes, inkább az alapanyagok természetességére teszi a hangsúlyt.

Bár jellegéből adódóan a fagylalt csak képletesen kerül egy polcra a többi Hungaricool termékkel, de mindegyik győztes könnyen beszerezhető az INTERSPAR üzletekben.

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a Spar Magyarország megbízásából, nem az Index szerkesztősége. 
Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok