Index Vakbarát Hírportál

Életeket menthet vagy csak szépségtapasz?

Önnek mennyire fontos a kórházi környezet minősége?

shutterstock 546904408
2023.06.26. 00:01

A kórházi ellátás nagyrészt a szakdolgozók gyógyító munkáján múlik, de van egy másik aspektus, amelyről sokkal kevesebbet beszélünk. Pedig a kórházak, rendelőintézetek tisztasága, higiéniája, felszereltsége és berendezéseinek állapota, működőképessége nagyban befolyásolja az ellátás színvonalát, és azt, hogy milyen nyomokat hagy bennünk a kórházban töltött idő. Az Index olvasóit kérdezzük, mekkora jelentősége van számukra ezeknek a tényezőknek.



Amikor az egészségügyről beszélünk, leginkább a finanszírozás, az orvosok és az ápolók munkája kerül fókuszba, de a betegek szempontjairól mintha sokkal kevesebb szó esne. Pedig a gyógyítás mindenekelőtt az emberekről szól, és nagyon nem mindegy, milyen körülmények között történik mindez. Kérdőívünk segítségével azt szeretnénk felmérni, hogy olvasóink számára mekkora jelentőséggel bír a kórházak higiéniai és műszaki állapota, és a kórházakban tapasztalt körülmények hogyan befolyásolják véleményüket a kórházi ellátásról, illetve hogyan hatnak a szűrővizsgálatokhoz való hozzáállásukra: mennyire érezhető, hogy az egészségügyi ellátórendszer végső soron róluk szól. A beérkezett válaszokat egy elemzés keretében egy későbbi cikkben publikáljuk. Köszönjük, ha részt vesz a kutatásban!

? Fontos Önnek, milyen környezetben zajlik a betegek ellátása?
? Mennyire fontos Ön szerint, hogy egy kórházban rendszeresen, alaposan takarítsanak és fertőtlenítsenek?
? Ön szerint mennyi esélye van annak, hogy egy beteg vagy egy szakdolgozó fertőzést szed össze a kórházban?
? Mennyire ért egyet azzal az állítással, hogy emberi életek múlhatnak a kórházak higiéniai, műszaki állapotán?
? Mennyire fontos a betegek szempontjából, hogy egy kórházban kényelmesek az ágyak, működnek a liftek, a fűtő-, hűtő- és szellőzőrendszerek, a mosdók és a mellékhelyiségek?
? Betegként vagy hozzátartozóként látott már kórházban ápolót takarítani, ablakot, ajtót javítani, egyéb, nem szakfeladatot végezni?
? Ön szerint az ápolók feladata a kórtermek, mosdók, WC-k és folyosók takarítása, a bútorok, berendezések javítása?
? Ön szerint milyen hatással van az egészségügyi dolgozók munkájára a kórházi épületek rossz higiéniai és műszaki állapota?
? Önt mennyire befolyásolja a kórházak, rendelők környezete abban, hogy részt vegyen az ajánlott szűrővizsgálatokon?
? Önt mennyire befolyásolja a kórházak környezete abban, hogy a közellátás helyett a magánellátást válassza betegség esetén vagy szűrővizsgálatoknál?
? A fentiek alapján Ön szerint mennyire lehet vonzó egy térítéses magyarországi gyógykezelés egy külföldi állampolgárnak?

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Dialogue Creatives készítette, a Orvosi Turizmus Iroda Zrt.  megbízásából, nem az Index szerkesztősége. 
Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben, ha üzenne nekünk, ezen a címen elér minket.

 

Rovatok