Index Vakbarát Hírportál

Olyan helyen jártunk, ahová csak nagyon kevesek juthatnak be

2023. december 8., péntek 00:50

A digitalizáció rohamos terjedésének köszönhetően manapság az életünk minden területén online térben tárolt és mozgatott adatokkal találkozunk; a munkát gyakran online végezzük, vásárlásainkat a világhálón folytatjuk, kedvenc filmjeinket és sorozatainkat streamingplatformokon keresztül fogyasztjuk. De mégis mi a feltétele annak, hogy ezek a folyamatok gond nélkül működjenek? Kutakodásunk során egy olyan helyre juthattunk be, amelynek működése nélkül nagyon másképp festene a világunk.

Néhány nappal ezelőtt egy látványos checklist formájában mutattuk be, hogy a szerver hosting szolgáltatások tekintetében mire érdemes odafigyelni, ha egy vállalkozás – legyen az kis- vagy középvállalkozás, vagy éppen egy nagyvállalat – szolgáltatót választ. Az elméleti struktúra felvázolása után úgy gondoltuk, hogy érdemes közelebbről is bemutatni az adatközpontot mint létesítményt. A Telekom jóvoltából ellátogathattunk az Asztalos Sándor utcában található Telekom Cloud & Data Centerbe, hogy közelebbről is megnézzük, milyen infrastruktúra szükséges ahhoz, hogy az adatáramlás napi rutinja nem csak problémamentes legyen, hanem kimagasló minőségű szolgáltatásokat kapjon a vállalkozás, beleértve a fizikai és kibervédelmet is. Videónkban Hajmási Gergely, a Telekom hosting szolgáltatásainak szakértője mesél arról, hogyan működik egy, a legkomolyabb technológiákat és eszközöket használó szerverpark.

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a Telekom megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok