Index Vakbarát Hírportál

Göncz jobbikozással nyitotta az EP-kampányt

2009. május 1., péntek 13:47 | aznap frissítve

Bajnai Gordon mindenkinek üzent az MPSZ majálisán a Városligetben, Göncz Kinga főleg a a Fidesszel és a Jobbikkal foglalkozott. A politikusok beszédeit bekiabálások zavarták meg, de a rendőrök nem vezettek el senkit.

Teljesen megtelt a napozórész szocialista szimpatizánsokkal a városligeti majálison, ami az MSZP EP-kampánynyitó rendezvénye is egyben. Bajnai Gordon gyakorlatilag egy az egyben a parlamenti beszédét ismételte meg az egybegyűlteknek, és elmondta, hogy Magyarországon a munkát fenyegeti a legnagyobb veszély.

Nem vitték el a bekiabálókat

„Az a cél, hogy több munkahely legyen a válság után, mint előtte volt - fejtegette. - A válságkezelő intézkedések rövid távon fájdalommal fognak járni, de azt szeretnénk elérni, hogy ezt a fájdalmat egyenletesen terítsük szét."

A beszédet egyébként csak néhányszor zavarták meg bekiabálások és gágogások. A rendőrök most senkit sem vezettek el annak ellenére, hogy idén ezt a törvény már lehetővé teszi.

Bajnai minden csoportnak üzent: szerinte most nehezebb lett a nyugdíjasoknak, a családosoknak, a közszféra dolgozóinak, a vagyonosoknak, a kormánytagoknak és a jövő nyugdíjasainak is.

Göncz szerint a Fidesz bűnös

Göncz Kinga, az MSZP listavezetője két kezdeményezéssel állt elő. Javasolta, hogy minden EP-képviselő évente kétszer számoljon be a magyar parlamentben a munkájáról, és vitára hívta ki a többi párt jelöltjeit, elsősorban a Fidesz listavezetőjét.

Beszédének nagy része a Jobbikról illetve a Fideszről szólt, mint fogalmazott, a gyűlöletkeltők arra készülnek, hogy kijussanak abba az Európába, aminek szellemisége az elveikkel ellenkezik. A Fideszt és a KDNP-t megrótta, hogy sok önkormányzatban együttműködik a Jobbikkal, és emiatt bűnösnek nevezte őket.

A beszédek után az MSZP vezetői a szakszervezeti sátrakhoz sétáltak feltűnően nagy biztosítás mellett, ezért csak a kiválasztottak tudtak hozzájuk közelebb férkőzni. Az esemény vége felé bemondták, hogy Budapest határa felől 100 kilométer per órás vihar érkezik, de az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csak 60-80 kilométeres óránkénti sebességig fokozódhatnak a széllökések.

Rovatok